Καιρική ανακούφιση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Η αλλαγή στο τέλος της εβδομάδας που θα δώσει ανάσα μετά το «πνίξιμο» των επόμενων 72 ωρών


Καιρική ανακούφιση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη: Η αλλαγή στο τέλος της εβδομάδας που θα δώσει ανάσα μετά το «πνίξιμο» των επόμενων 72 ωρών


Διαφ.


Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων ημερών, επισημαίνοντας πως το… καλοκαιράκι δεν φεύγει σύντομα, όμως αναμένεται τελικά να πάρουμε μια σημαντική ανάσα προς το τέλος της νέας εβδομάδας, με τον Τάσο Αρνιακό από την πλευρά του να κάνει το δικό του ξεκαθάρισμα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, το σκηνικό και σήμερα (14/4) δεν αλλάζει, με τους ανέμους να περιορίζονται στο Αιγαίο στα 6 μποφόρ και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στους 30 βαθμούς, με μερικές μπόρες στα ορεινά κεντρικά και βόρεια. Στην νέα εβδομάδα, το επεισόδιο αφρικανικής σκόνης θα κρατήσει μέχρι τα μέσα της, για να έρθουν στα τέλη της βοριάδες, που θα την απομακρύνουν και θα ρίξουν τον υδράργυρο.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Καιρός σήμερα 14/4: Παραμένει το… καλοκαίρι με άνοδο της θερμοκρασίας πάνω από τους 30 βαθμούς – Σε ποιες περιοχές θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι

Καιρός σήμερα 14/4: Το… καλοκαίρι συνεχίζεται στα μέσα Απριλίου, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει πάνω από τους 30 βαθμούς σε ορισμένα σημεία της χώρας μας, μαζί με ισχυρούς ανέμους ανά περιοχές.

Συγκεριμένα και σύμφωνα με την ΕΜΥ, γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Κυριακή ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο 5 με 7 πιθανόν στα νότια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 30 με 31 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός ανά περιοχές

Στην Αττική το σκηνικό του καιρού θα είναι γενικά αίθριο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 30 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός με ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 και στα Δωδεκάνησα έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή