Πασχαλινή ανακωχή για Μητσοτάκη – Ιερώνυμο: Στην Μητρόπολη Αθηνών ο πρωθυπουργός για την Μεγάλη Πέμπτη


Πασχαλινή ανακωχή για Μητσοτάκη – Ιερώνυμο: Στην Μητρόπολη Αθηνών ο πρωθυπουργός για την Μεγάλη Πέμπτη


Διαφ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5) θα βρεθεί στην Μητρόπολη Αθηνών για να παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να δώσει ένα «τέλος» στο χάσμα ανάμεσα σε Κράτος και Εκκλησία που δημιουργήκε εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στο γάμο, αλλά και στις διαρροές του δεξιού ακροατηρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν και παραμένει στενή»

Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να υπενθυμίσουμε ότι η τελευταία τους συνάντηση ήταν την περασμένη Παρασκευή (26/5) σε δομές της Ιεράς Αρχιεπικοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας, απ’ όπου έστειλαν μήνυμα συνεργασίας.

Με την συμβολική του κίνηση να παραστεί στην Μητρόπολη, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει την επιθυμία της κυβερνησης να συνεργαστεί στενά με την εκκλησία το επόμενο διάστημα για μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε κοινωνικό έργο.

Η στάση Μητσοτάκη και Ιερώνυμου απέναντι στον Κυριάκο Βελόπουλο

Να τονίσουμε, επίσης, ότι ο Ιερώνυμος είχε λάβει καθαρές αποστάσεις από τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Βελόπουλου, στις οποίες ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είχε προτρέψει να μην πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα όσοι έχουν ψηφίσει τον νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος ούτε αυτό που θα μας πει ο οποιοσδήποτε πολιτικός», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τόνισε ότι δεν υπάρχει «χριστιανόμετρο».

Από τη δική του πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε μιλήσει για «εμπόρους της πίστης» απευθυνόμενος στην Ελληνική Λύση και στη Νίκη. Και από το βήμα της Βουλής την Τρίτη (30/4) ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Δεν χρειαζόμαστε ιδιοκτήτες της πίστης μας. Η πολιτική διαφωνία δεν μπορεί να γίνει ξεδιάντροπη συνωμοσία και η κομματική αντιπαλότητα δεν επιτρέπεται να γίνει “νάρκη” στην κοινωνική ομαλότητα». Επίσης, πρόσθεσε «όσο τώρα για τους εμπόρους της πίστης, νομίζω ότι η Εκκλησία απάντησε πολύ καλύτερα από εμένα. Δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο»


Πηγή