Καιρική «λάβα» από Χριστίνα Σούζη: Δυστυχώς, είπε τα δυσάρεστα για τις επόμενες 5 ημέρες


Καιρική «λάβα» από Χριστίνα Σούζη: Δυστυχώς, είπε τα δυσάρεστα για τις επόμενες 5 ημέρες


Διαφ.


Σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδο θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και την Τρίτη (2/4) ενώ έρχεται και αφρικανική σκόνη από την Κυριακή (31/3).

Όπως μεταδίδει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ Χριστίνα Σούζη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σήμερα (29/3), με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως τις πρωινές και τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα, Κύμα καύσου τις επόμενες ημέρες: Προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός – Πότε είναι το κρίσιμο 48ωρο; (video)

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Απρίλιος στις παραλίες: Με θερμοκρασίες 12 βαθμούς πάνω από το κανονικό ξεκινάει ο μήνας – Τι αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς;

Το πρωί της Παρασκευής, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, παρουσίασε τη μεσοπρόθεσμη πρόγνωση του καιρού για τον μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του στο Χ, ο καιρός κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου αναμένεται να διακρίνεται από θερμοκρασίες υψηλότερες του κανονικού, φτάνοντας τοπικά τα +10 έως +12°C πάνω από τα συνήθη επίπεδα.

Παράλληλα για το ίδιο διάστημα δεν προβλέπονται βροχές λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας που θα σταματήσει τα συστήματα με βροχές από δυτική και κεντρική Ευρώπη.

Οι βροχές, κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, θα επανέλθουν με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης μετά το πρώτο 10ημερο του Απριλίου.

Αναλυτικά η ανάρτηση Κολυδά για τον καιρό του Απριλίου

Η ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ – ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ & ΥΕΤΟΣ

1. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά και το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου , αλλά όχι με τόσο υψηλές τιμές οι οποίες τοπικά θα φτάνουν και τους 10 -12°C πάνω από τα κανονικά επίπεδα.
Τάση επικράτησης κανονικών για την εποχή θερμοκρασιών κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα.

2. Λόγω της αντικυκλωνικής κυκλοφορίας της ατμόσφαιρας ( παρουσία υψηλών πιέσεων ) στη περιοχή μας δεν προβλέπονται βροχές, καθώς τα υετοφόρα συτήματα της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης δεν είναι ικανά να μας επηρεάσουν καθώς εμποδίζονται από τον ισχυρό αντικυκλώνα.
Μόνο μετά το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου, διαφαίνεται η τάση να δημιουργηθεί χαμηλό στη κεντρική Μεσόγειο και το οποίο θα μας επηρεάσει με ικανοποιητικά ποσά βροχόπτωσης.

Η Τάση του καιρού θα ανανεώνεται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.


Πηγή