Πώς έπιασαν τη συμμορία που έκλεβε ΙΧ και καταστήματα στα Μεσόγεια – Το ανώνυμο τηλέφωνο που τους «έκαψε»


Πώς έπιασαν τη συμμορία που έκλεβε ΙΧ και καταστήματα στα Μεσόγεια – Το ανώνυμο τηλέφωνο που τους «έκαψε»


Διαφ.


Ένα ανώνυμο τηλεφώνημα στο τμήμα ασφαλείας Ραφήνας ήταν αυτό που έκαψε την συμμορία που είχε καταστρέψει οχήματα και καταστήματα σε διάφορες περιοχές, όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας. το Πικέρμι, τα Σπάτα, η Αρτέμιδα, η Παιανία, η Παλλήνη, τα Γλυκά Νερά και το Κορωπί, κατά τις βραδινές και μεταμεσονύκτιες ώρες Παρασκευής και Σαββάτου.

Χαρακτηριστικό της δράσης των μελών της οργάνωσης -που ήταν σεσημασμένοι– είναι το γεγονός πως ένα αυτοκίνητο μάρκας TOYOTA STARLET, το είχαν κλέψει 3 φορές σε διάστημα ενός μηνός από την περιοχή των Σπάτων, καθώς τους εξυπηρετούσε στα σχέδια τους .

Δείτε επίσης : Ραφήνα: Σκυλιά κατασπάραξαν 55χρονη – Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τα αδέσποτα (video)

Συνολικά είχαν διαπράξει 20 κλοπές από τις 19/1/2024 έως και τις 26/02/2024 και συγκεκριμένα 14 κλοπές καταστημάτων και 6 κλοπές οχημάτων. Η πληροφορία που έδωσε ο άγνωστος αφορούσε στη δράση των δυο εκ των τριών συλληφθέντων, του 23χρονου Λ.Α. και του 24χρονου Λ.Χ. , ενώ μαζί τους συνελήφθη και ο ανήλικος Λ.Α. , 17 ετών.

Η ειδική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ.

Κατευθείαν συστήθηκε ειδική ομάδα του τμήματος ασφάλειας Ραφήνας και ξεκίνησε η έρευνα.

Δυο περιπτώσεις κλοπών ήταν αυτές που μπήκαν αρχικά στο κάδρο των αρχών.

  • Η πρώτη στις 23/02/2024 στις 04.14 το πρωί σε κατάστημα αθλητικών ειδών που βρίσκεται στο 20ο χιλ Λ. Μαραθώνος –Σπάτων, κατά την οποία με αυτοκίνητο παραβίασαν την πόρτα, (και πλαϊνό υαλοπίνακα του καταστήματος με τσιμεντόλιθο) και αφού έψαξαν άρπαξαν 400 ευρώ.
  • Η δεύτερη αφορούσε στη κλοπή αυτοκίνητου μάρκας ΤΟΥΟΤΑ που βρισκόταν σταθμευμένο στην οδό Τρικάλων στην περιοχή της Παλλήνης . Το όχημα αυτό είχαν σκοπό να το χρησιμοποιούν σε διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα.

Οι αστυνομικοί πήγαν το βράδυ της Κυριάκης (24/03) στην οδό Τρικάλων και πράγματι εντόπισαν σταθμευμένο το TOYOTA COROLLA και το έθεσαν υπό παρακολούθηση .

Στις 03:00 τα ξημερώματα στο σημείο έφτασε ένα άλλο αυτοκίνητο και συγκεκριμένα ένα ασημί HYUNDAI ACCENT, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα.

Από αυτό βγήκαν ο 17χρονος και ο 24χρονος , προσέγγισαν το TOYOTA COROLLA όμως αποχώρησαν καθώς στο σημείο βρίσκονταν αρκετοί περίοικοι.

Η δράση της συμμορίας

Από την προανάκριση πρόεκυψε πως τα μέλη της συμμορίας, νυκτερινές-μεταμεσονύκτιες ώρες , εντόπιζαν κι έκλεβαν οχήματα παλαιού τύπου και συγκεκριμένα μάρκας HYUNDAI ACCENT ή TOYOTA COROLLA ή ΤΟΥΟΤΑ STARLET, επιβιβάζονταν σε αυτά και πήγαιναν σε διάφορες περιοχές των Μεσογείων , όπου έβρισκαν καταστήματα στα οποία και εισέβαλλαν .

Τα εν λόγω καταστήματα είχαν συνήθως γυάλινη πρόσοψη (βιτρίνα ή θύρα), κάτι που τους διευκόλυνε στη δράση τους.

Οδηγώντας τα οχήματα που είχαν κλέψει και είχαν φτάσει στο εκάστοτε κατάστημα που είχαν στοχοποιήσει, με οπισθοπορεία, προσέκρουαν με ταχύτητα στις προσόψεις των καταστημάτων, χρησιμοποιώντας τα οχήματα ως «κριό».

Από την πρόσκρουση προκαλούσαν σημαντικές φθορές σε αυτά διαλύοντας τους υαλοπίνακες και τα ρολά ασφαλείας.

Έτσι έμπαιναν στο εσωτερικό των καταστημάτων αρπάζαν ταμειακές μηχανές και εμπορεύματα, λεηλατώντας τα καταστήματα.

Παρά το γεγονός ότι οι καταστηματάρχες έπαιρναν μέτρα για την προστασία των καταστημάτων τους, τοποθετώντας κολωνάκια ή σιδεριές, οι δράστες συνέχιζαν την δράση τους «χτυπώντας» τα καταστήματα πάντοτε νυχτερινές ώρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις έσπαγαν με πέτρες ή και αλλά αντικείμενα τη γυάλινη πρόσοψη .

Γνώριμοι των Αρχών οι δράστες

Και οι τρεις συλληφθέντες είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών.

Συγκεκριμένα:

  • Ο 23χρονος έχει κατηγορηθεί για «Κλοπή», «Κλοπές τροχοφόρων» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών» και «Εγκληματική Οργάνωση».
  • Ο 17χρονος για «Εγκληματική Οργάνωση», νόμο «Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών», «Βία κατά Υπαλλήλων», «Διατάραξη Λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας», «Απόπειρα απλής σωματικής βλάβης», «Απειλή», «Εξύβριση», Ληστεία, Φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
  • Τέλος ο 24χρονος για «Απόπειρα Ανθρωποκτονίας από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού, κατά συρροή», «Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού» και «βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων», «Κλοπή», «Διακεκριμένες κλοπές» και «Απόπειρα εμπρησμού κατά συναυτουργία» και «Φθορά ξένης Ιδιοκτησίας».

Συμμορία Ραφηνα

Αναλυτικά οι περιπτώσεις των κλοπών

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 19-20/01/2024

1) Κλοπή οχήματος πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 23:00 ώρα της 19/01/2024 έως την 09:00 ώρα της 20/01/2024, στο Γέρακα Αττικής, οδός Γέρακα αρ…. σε βάρος του …. του, όπου αφαίρεσαν το υπ΄ αριθμ. …. ΙΧΕ, μάρκας TOYOTACOROLLA, χρώματος ανθρακί. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Παλλήνης.

2) Κλοπή καταστήματος πράξη που έλαβε χώρα την 20/01/24 και ώρα 02:40, στη Ραφήνα, επί της οδού επί της οδού Κανάρη και Αγίας Τριάδος, σε βάρος του …, όπου τρείς (3) δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν εντός ανωτέρω καταστήματος, όπου αφαίρεσαν πλήθος τροφίμων και ποτών. Επίσης αφαίρεσαν ένα πλαστικό κάδο απορριμμάτων, μπλε χρώματος. Δράστες, επιπλέον χρησιμοποίησαν ένα σκαλιστήρι μαύρο – κόκκινο το οποίο δεν ήταν της παθούσας και το οποίο κατασχέθηκε από την υπηρεσία μας. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Μαραθώνα

3) Κλοπή καταστήματος πράξη που έλαβε χώρα την 20/01/24 και ώρα 03:20,στον Μαραθώνα, επί της οδού Λ. Μαραθώνος , σε βάρος του …. , όπου τρεις (3) άγνωστοι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA μοντέλο COROLLA, τύπου hatchback, σκούρου χρώματος, προσέγγισαν το ανωτέρω κατάστημα από το πλάι, επί της οδού Αθανασίου Διάκου, έσπασαν το λουκέτο της θύρας της περίφραξης, εισήλθαν με το όχημα στον περιβάλλοντα χώρο και με το πίσω μέρος του οχήματος, έθραυσαν την τζαμαρία. Κατόπιν, αποβιβάστηκαν, εισήλθαν στο κατάστημα από την σπασμένη τζαμαρία και αφαίρεσαν τα εξής μηχανήματα:

α) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 170 μάρκας STIHL, β) τρία (3) αλυσοπρίονα ms 180 μάρκας STIHL, γ) τρία (3) αλυσοπρίονα ms 162 μάρκας STIHL, δ) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 182 μάρκας STIHL, ε) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 212 μάρκας STIHL, στ) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 211 μάρκας STIHL, ζ) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 181 μάρκας STIHL, η) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 151tc μάρκας STIHL, θ) δύο (2) αλυσοπρίονα ms 194t μάρκας STIHL, ι) ένα (1) αλυσοπρίονο ms 271 μάρκας STIHL, ια) ένα (1) αλυσοπρίονο ms 311 μάρκας STIHL, ιβ) ένα (1) αλυσοπρίονο pc4600 μάρκας Nakayama, ιγ) ένα (1) αλυσοπρίονο pc4610 μάρκας Nakayama, ιδ) δύο (2) φυσητήρες bg56, ιε) έναν (1) φυσητήρα bg86, ιστ) δύο (2) χαρτοκοπτικά μηχανήματα fs120, ιζ) ένα (1) χαρτοκοπτικό μηχάνημα fs235, ιη) ένα (1) χαρτοκοπτικό μηχάνημα fs240, ιθ) έναν (1) αρμοκόφτη ts420 και κ) μία (1) γεννήτρια gb1000, τα οποία φόρτωσαν στο εν λόγω όχημα. Η συνολική τους αξία εκτιμάται δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Επιπλέον, οι δράστες αφαίρεσαν και το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Στο ανωτέρω κατάστημα ανευρέθηκε ένας πλαστικός κάδος απορριμμάτων μπλε χρώματος, τον οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από την με α/α (2) περίπτωση κλοπής. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Μαραθώνα.

4) Απόπειρα Κλοπής καταστήματος, πράξη που έλαβε χώρα την 20/01/24 και ώρα 04:35, στην Παλλήνη επί της οδού Πλουτάρχου , σε βάρος του ….., όπου τρείς (3) δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν εντός αποθήκης, παραβιάζοντας κεντρική θύρα και αποχώρησαν δίχως να ερευνήσουν το χώρο και να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Από βιντεοληπτικό υλικό καμερών που υπάρχουν στο χώρο παθών είδε ότι οι δράστες, για την παραβίαση της κεντρικής θύρας, χρησιμοποίησαν το υπ’ αριθμ …. αυτοκίνητο, μάρκας TOYOTA COROLLA, το οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει όπως προκύπτει από την α/α (1). Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Παλλήνης.

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 26-27/01/2024

5) Κλοπή οχήματος, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 22:10 ώρα της 26/01/2024 έως 27/01/2024, στα Γλυκά Νερά Αττικής οδός Θεσσαλονίκης σε βάρος του …. όπου αφαίρεσαν το υπ’ αριθμ. …. ΙΧΕ, τύπου HYUNDAIACCENT, χρώματος σκούρου πράσινου. Ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο με σπασμένο το πίσω παρμπρίζ, πρωινές ώρες της 27/01/2024 στην Ραφήνα Αττικής οδός Λ. Αγ. Χρυσοστόμου Σμύρνης και Νάξου και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο ΤΑ Ραφήνας.

6) Κλοπή οχήματος πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από την 19:30 ώρα της 26/01/2023 έως την 07:00 ώρα της 27/01/2024, στο Γέρακα Αττικής, οδός Νικηταρά , σε βάρος της …. όπου αφαίρεσαν το υπ’ αρίθμ. … τύπου TOYOTACOROLLA,πράσινου χρώματος. Ανωτέρω όχημα βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε δύσβατη περιοχή των Σπάτων με σπασμένο παρμπρίζ, ενώ έχουν αφαιρεθεί τρεις από τους τέσσερις τροχούς και επίσης οι άγνωστοι έκλεψαν διάφορα μέρη του οχήματος και προκάλεσαν σε αυτό φθορές. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Παλλήνης.

7) Απόπειρα Κλοπής από κατάστημα πράξη που έλαβε χώρα την 02:30 ώρα της 27/01/2024, στην εταιρεία με την επωνυμία «….», που βρίσκεται, επί της Λεωφόρου Κορωπίου – Μαρκοπούλου, στο Κορωπί Αττικής ιδιοκτησίας του … από τέσσερις (4) άγνωστους δράστες οι οποίοι επέβαιναν σε δύο (2) Ι.Χ.Ε. οχήματα, οι οποίοι με τη χρήση του (οπισθοπορεία) ενός (1) από τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. οχήματα και συγκεκριμένα του υπ’ αριθ. … Ι.Χ.Ε. οχήματος, μάρκας HYUNDAI MOTOR C, μοντέλου ACCENT LS, χρώματος μπλε, αρχικά έριξαν την εξώπορτα της εταιρείας και εισήλθαν στον προαύλιο χώρο. Εν συνεχεία, πάλι με τον ίδιο τρόπο, έριξαν την κεντρική πόρτα και έτσι οι δύο (2) άγνωστοι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν εντός της εταιρείας, όπου τους συνέδραμε και ο τρίτος άγνωστος δράστης, που επέβαινε στο έτερο όχημα, ενώ ο τέταρτος άγνωστος δράστης, παρέμενε καθ’ όλη τη διάρκεια, έξωθεν της εταιρείας και εντός του οχήματος του. Οι άγνωστοι δράστες, για άγνωστο λόγο, δεν αφαίρεσαν κάτι από την εν λόγω εταιρεία και αποχώρησαν κατευθείαν. Το κατάστημα διέθετε κάμερες ασφαλείας και βιντεοληπτικό υλικό απεστάλη στην ΔΕΕ/Τμ.Φωτογραφικό για επεξεργασία. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Κορωπίου

8) Κλοπή από κατάστημα, πράξη που έλαβε χώρα την από την 03.17 ώρα έως την 03.20 ώρα της 27/01/2024 στην εταιρία ‘’….’’ που βρίσκεται στο 19ο χιλ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι Αττικής, ιδιοκτησίας του …από τρείς (3) άγνωστους δράστες, οι οποίοι χρησιμοποίησαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT, χρώματος πράσινο και αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα καταστήματος εισήλθαν και αφαίρεσαν τα εξής ηλεκτρικά εργαλεία, μάρκας «KRAUSMAN» χρώματος πορτοκαλί:

1) Εφτά (7) τριβεία 2) Έξι (6) γωνιακοί τροχοί 3) Οκτώ (8) δράπανα 4) Δύο (2) σέγιες 5) Μία (1) σεγάτσα στ) Δύο (2) αναδευτήρες χρωμάτων 6) Ένα πιστόλι θερμού αέρα 7) Ένα πολυεργαλείο 8) ένα φυσητήρα 9) δύο (2) πιστολέτα και 10) την ταμειακή μηχανή του καταστήματος, εντός της οποίας υπήρχε το χρηματικό ποσό των εκατό πενήντα (150) ευρώ περίπου. Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων καθώς και των φθορών που προκλήθηκαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των τεσσάρων (4.000) χιλιάδων ευρώ περίπου. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος

9) Κλοπή από κατάστημα, πράξη που έλαβε χώρα την 03:28 ώρα της 27/01/2024 στο Πικέρμι Αττικής, επί της Λ. Μαραθώνος , σε βάρος της …. όπου όπως προκύπτει από το βιντεοληπτικό υλικό σταθμεύουν έξωθεν καταστήματος δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα φέρεται να έχει πινακίδα κυκλοφορίας … , μάρκας HYUNDAI ΑCCENT και εν συνεχεία ένα άτομο νεαρής ηλικίας,που φορούσε κράνος μηχανής στο κεφάλι, μπουφάν μακρύ, γάντια στα χέρια και αθλητικά παπούτσια ADIDAS, με χρήση καρέκλας, έσπασε ην τζαμαρία του καταστήματος, εισήλθε και αφαίρεσε χρήματα και τιμαλφή αξίας περίπου 2.000 ευρώ. Από την παρατήρηση βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι έξωθεν του καταστήματος σταθμεύουν δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα φέρεται να έχει πινακίδα κυκλοφορίας … , μάρκας HYUNDAI ΑCCENT, το οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από την με α/α (5) περίπτωση κλοπής οχήματος. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α Ραφήνας.

10) Κλοπή από κατάστημα, πράξη που έλαβε χώρα την 03:29 της 27/01/2024, στο Πικέρμι Αττικής, επί της Λ. Μαραθώνος , σε βάρος του …. όπου όπως προκύπτει από την παρατήρηση του βιντεοληπτικού υλικού, αυτό/το, μάρκας HYUNDAI, με χαρακτηριστικό σπασμένο πίσω παρμπρίζ, με επαναλαμβανόμενες οπισθοπορείες, εμβόλισε την κεντρική πόρτα του καταστήματος και ακολούθως εισέρχεται του καταστήματος ένας άγνωστος άνδρας, νεαρής ηλικίας, φορούσε κουκούλα, κοτούλα στο κεφάλι του και γάντια στα χέρια του και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ και διάφορα φορολογικά απαραίτητα στοιχεία (αποδείξεις, «ζήτα» μηχανής). Η εξωτερική κάμερα του καταστήματος απεικονίζει με ώρα ένδειξης κάμερας 03:28’:51’’ δύο οχήματα των δραστών να σταθμεύουν στον ευρύτερο κοινό χώρο, έξω από το κατάστημα, με κατεύθυνση την Λ. Μαραθώνος, προς την Ραφήνα. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο ΤΑ Ραφήνας.

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 02-03/02/2024

11) Κλοπή οχήματος, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 16:00 έως την 10:00 της 02-03/02/2024, στη Ραφήνα Αττικής, οδός Αμφιτρίτης σε βάρος του … , όπου αφαίρεσαν το υπ΄ αριθμ. … ΙΧΕ, τύπου HYUNDAIACCENT, κυπαρισσί χρώματος. Ανωτέρω όχημα, την 19:20 ώρα της 03/02/2024, ανευρέθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ Β/Α Αττικής σε εγκαταλελειμμένο κτίριο, στην Θέση Ασύρματος, πλησίον Λ. Σπατών – Πικερμίου, επιμελώς κρυμμένο. Εντός οχήματος ανευρέθηκε τρίφτης κάνναβης, μια απόδειξη πληρωμής διοδίων Αττικής οδού και διάφορα έγγραφα προερχόμενα από κατάστημα «…. », που αφορούν την με α/α (10) περίπτωση κλοπής. Τα έγγραφα της εταιρίας αποδόθηκαν στον νόμιμο ιδιοκτήτη. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο ΤΑ Ραφήνας

12) Κλοπή καταστήματος, πράξη που έλαβε χώρα την 02/02/24 και ώρα 22:44, στον Μαραθώνα, επί της οδού Λ. Μαραθώνος , σε βάρος του …, όπου δράστες, αφού έθραυσαν την τζαμαρία του καταστήματος, εισήλθαν αυτού και αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ. Οι κινήσεις των δραστών καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Μαραθώνα.

13) Κλοπή από κατάστημα, πράξη που έλαβε χώρα την 03/02/24 και ώρα 01:42, στην Παιανία Αττικής, επί της Λεωφόρου Λαυρίου, σε βάρος του …. όπου άγνωστοι δράστες, έθραυσαν το ένα (1) φύλλο της υάλινης κεντρικής θύρας, εισήλθαν και αφαίρεσαν ένα (1) συρτάρι ντουλαπιού, το οποίο εντός περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό (100) ευρώ σε κέρματα, ένα (1) βιβλίο ταμειακής μηχανής, συνταγές κτηνίατρων και διάφορα έγγραφα, όπως τιμολόγια, αποδείξεις, δελτία ημερήσια κίνησης. Στο εσωτερικό του ανευρέθηκαν κλοπιμαία αντικείμενα από την περίπτωση με α/α (11) κλοπή. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο ΤΑ Ραφήνας.

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 09-10/02/2024

14) Κλοπή οχήματος, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 18:30 ώρα της 09/02/2024 έως την 18:30 της 10/02/2024, στα Σπάτα οδός Φειδίου σε βάρος της … όπου αφαίρεσαν το υπ΄ αριθμ. … ΙΧΕ,τύπου ΤΟΥΟΤΑ STARLET, γκρι χρώματος. Ανωτέρω όχημα εγκατέλειψαν στο σημείο από όπου το αφαίρεσαν. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α.Σπάτων–Αρτέμιδος.

15) Κλοπή καταστήματος πράξη που έλαβε χώρα την 10/02/24 και ώρα 02:45, στην Ραφήνα οδός Φλέμινγκ σε βάρος του … όπου από την παρατήρηση του βιντεοληπτικού υλικού άγνωστοι δράστες, φορώντας γάντια και με τη χρήση του υπ΄ αριθμ. … αυτοκινήτου, έπεσαν πάνω στην τζαμαρία του μαγαζιού, σπάζοντάς την, εισήλθαν και αφαίρεσαν μόνο το συρτάρι με το χρηματικό ποσό των #1.000# ευρώ. Από την παρατήρηση βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι έθραυσαν την γυάλινη βιτρίνα του ανωτέρω καταστήματος, χρησιμοποιώντας όχημα, με πινακίδα κυκλοφορίας …. , μαρκας ΤΟΥΟΤΑ STARLET, το οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από την με α/α (14) περίπτωση κλοπής οχήματος. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α Ραφήνας

16) Κλοπή καταστήματος, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα της 09/02/2024 και περί ώρα 23:00 έως την 10/02/2024 και περί ώρα 09:00, στην Αρτέμιδα Αττικής και συγκεκριμένα επί της οδού Λ. Βραυρώνος σε βάρος του … , όπου άγνωστοι δράστες, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έθραυσαν με άγνωστο τρόπο την τζαμαρία του καταστήματος, εν συνεχεία εισήλθαν αυτού και από το εσωτερικό αφαίρεσαν το συρτάρι της ταμειακής, που περιείχε εντός το χρηματικό ποσό των τριάντα (30) ευρώ. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων –Αρτέμιδος.

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ THN 23/02/2024

17) Απόπειρα κλοπής από περίπτερο, πράξη που έλαβε χώρα την 23/02/2024 και περί ώρα 01:30, στην Αρτέμιδα Αττικής, στο τέρμα του Αγίου Νικολάου, σε βάρος του … , όπου άγνωστοι δράστες αφού έσπασαν τα προστατευτικά ρολά του περιπτέρου εισήλθαν πλην όμως δεν αφαίρεσαν κάτι, διότι το περίπτερο λειτουργεί καλοκαιρινούς μήνες. Η ζημιά που προξένησαν ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των πεντακοσίων (500) ευρώ. Από βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο και οι οποίοι φορούν κόκκινη φόρμα adidasκαι έτερος καρό φόρμα, όπως και στην περίπτωση α/α (18). Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος.

18) Κλοπή καταστήματος, πράξη που έλαβε χώρα την 23/02/2024 και περί ώρα 04:15, στα Σπάτα Αττικής, επί του 20ου χλμ στην Λεωφόρο Μαραθώνος, σε βάρος του … όπου τρείς (3) δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν του καταστήματος, θραύοντας αρχικά πλαϊνό υαλοπίνακα του καταστήματος και εν συνεχεία αφαίρεσαν από την ταμιακή μηχανή το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ. Από βιντεοληπτικό υλικό προκύπτει ότι οι δράστες διέφυγαν με όχημα ασημί χρώματος.Ενώ από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας προκύπτει ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον τρεις (3) και οι οποίοι φορούν κόκκινη φόρμα adidasκαι έτερος καρό φόρμα όπως και στην περίπτωση α/α (17). Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος.

ΚΛΟΠΕΣ ΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ THN 25-26/02/2024

19) Κλοπή οχήματος, πράξη που έλαβε χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 19:00 ώρα της 25/02/2024 έως την 06:00 της 26/02/2024, στα Σπάτα οδός Φειδίου σε βάρος της …. όπου αφαίρεσαν το υπ΄ αριθμ. … ΙΧΕ, τύπου ΤΟΥΟΤΑ STARLET, γκρι χρώματος. Ανωτέρω όχημα την 15:15 ώρα της 29/02/2024, ανευρέθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.Α.Σ Β/Α Αττικής, στη Θέση Ασύρματος, πλησίον Λ. Σπάτων – Πικερμίου με σπασμένο το παρμπρίζ όπως και στην με α/α (11) περίπτωση κλοπής. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος.

20) Κλοπή από φαρμακείο, πράξη που έλαβε χώρα την 26/02/2024 και περί ώρα 04:40, στα Σπάτα Αττικής επί του 20ου χλμ στην Λεωφόρο Μαραθώνος, σε βάρος της … όπου τρείς (3) δράστες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους εισήλθαν του καταστήματος, θραύοντας αρχικά πλαϊνό υαλοπίνακα του καταστήματος και εν συνεχεία, αφαίρεσαν από την ταμειακή μηχανή το χρηματικό ποσό των τετρακοσίων (400) ευρώ. Από την παρατήρηση βιντεοληπτικού υλικού προκύπτει ότι έθραυσαν την γυάλινη βιτρίνα του ανωτέρω καταστήματος, χρησιμοποιώντας όχημα τύπου ΤΟΥΟΤΑ STARLET το οποίο είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από την με α/α (19) περίπτωση κλοπής οχήματος. Η κλοπή καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Σπάτων – Αρτέμιδος.


Πηγή