Απίστευτο: Τρύπα βάθους δέκα μέτρων «κατάπιε» αυτοκίνητα (photos and videos)


Απίστευτο: Τρύπα βάθους δέκα μέτρων «κατάπιε» αυτοκίνητα (photos and videos)


Διαφ.


Με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωποι οι οδηγοί στη Ρώμη. Μια τεράστια τρύπα άνοιξε εντελώς αναπάντεχα στη διάρκεια της νύχτας σε δρόμο της ιταλικής πρωτεύουσας με συνέπεια να πέσουν μέσα δύο σταθμευμένα οχήματα.

Γύρω στη μία τη νύχτα το οδόστρωμα υποχώρησε στην περιοχή Κουαντράρο της ιταλικής πρωτεύουσας κι άνοιξε μια τρύπα πλάτους περίπου 10 μέτρων και βάθους επίσης δέκα «καταπίνοντας» δύο παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ένα Dacia κι ένα Renault, ενώ ένα τρίτο έμεινε να κρέμεται μετέωρο στο χείλος της καταβόθρας.

Τρύπα βάθους δέκα μέτρων κατάπιε αυτοκίνητα

Διαβάστε ακόμη: Ρώμη: Τραγωδία με 8χρονο αγόρι – Το “ρούφηξε” η αντλία ενώ άδειαζε η πισίνα

Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε, προφανώς λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας, που έδωσε στη δημοσιότητα και φωτογραφίες της τρύπας.

Τρύπα βάθους δέκα μέτρων κατάπιε αυτοκίνητα

Μετά την ανάσυρση των αυτοκινήτων από την τρύπα, αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή για να αποτραπούν νέα ατυχήματα μέχρι να κλείσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες την καταβόθρα και να επισκευάσουν το οδόστρωμα.

Γυαλιά καρφιά στο αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο: Ο τροχός που «έφυγε» από το Boeing 777 έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα (video)

Έκτακτη προσγείωση στο Λος Άντζελες πραγματοποίησε χθες Πέμπτη (7/3) ένα Boeing 777, καθώς είχε χάσει ένα ελαστικό κατά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος της United Airlines, που εκτελούσε δρομολόγιο με προορισμό την Ιαπωνία και είχε 249 επιβαίνοντες, έκανε κατεπείγουσα προσγείωση και ο τροχός που αποκολλήθηκε έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Σαν Φρανσίσκο.

Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τον έναν από τους τροχούς του συστήματος προσγείωσης του Boeing να πέφτει, μερικά δευτερόλεπτα αφού απογειώνεται από το διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο. Το ελαστικό αναπήδησε και η πορεία του τερματίστηκε σε χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

A tire on a Boeing plane carrying 249 passengers and crew flew off while departing from San Francisco International Airport and landed on an empty parked car. No one was injured and the flight was diverted to Los Angeles. pic.twitter.com/xtNwKlANQf

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) March 8, 2024
Από την πτώση, προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα, αλλά πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, σύμφωνα με τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό KRON4.

Το αεροσκάφος διαθέτει έξι τροχούς σε κάθε σκέλος του συστήματος προσγείωσης, ώστε να μπορεί να προσεδαφίζεται με ασφάλεια σε περίπτωση απώλειας ή φθοράς τροχού, διευκρίνισε η United Airlines σε ανακοίνωσή της σχετικά με το περιστατικό.

???? UPDATE: United Airlines Flight 35 from San Francisco to Osaka, Japan is now back on the ground after LOSING A WHEEL upon takeoff

The Boeing 777-222ER diverted to Los Angeles and was met by emergency crews on the runway

The falling wheel caused HUGE damage to cars and… https://t.co/9mQfrWwPN7 pic.twitter.com/1zp0pLOLkR

— Nick Sortor (@nicksortor) March 7, 2024
Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή αποκόλληση του τροχού έρχεται δυο μήνες έπειτα από συμβάν στο οποίο ενεπλάκη άλλο μοντέλο της αμερικανικής κατασκευάστριας εταιρείας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, πόρτα σε έξοδο κινδύνου στο φτερό Boeing 737 MAX 9 της εταιρείας Alaska Airlines αποκολλήθηκε από την καμπίνα λίγο μετά την απογείωση.

Άρχισαν να διενεργούνται έρευνες από τις αμερικανικές ομοσπονδιακές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των αερομεταφορών, ενώ έκθεση ανεξάρτητης επιτροπής που ορίστηκε από τον εποπτικό φορέα, την αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (FAA), επισήμανε κενά στους ελέγχους ποιότητας και ασφάλειας της Μπόινγκ.


Πηγή