Πάτρα: Σε καρτέλ ναρκωτικών είχαν μετατρέψει το σχολείο – Απειλούσαν και έδερναν μαθητές


Πάτρα: Σε καρτέλ ναρκωτικών είχαν μετατρέψει το σχολείο – Απειλούσαν και έδερναν μαθητές


Διαφ.


Σε άνδρο διακίνησης ναρκωτικών είχε μετατραπεί ένα σχολείο στην Πάτρα από τα μέλη μιας σκληρής συμμορίας διακίνησης και εμπορίου ναρκωτικών.

Μέσα στο σχολείο, μαθητές μαζί με εξωσχολικούς είχαν στήσει έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για να εμπορεύονται ναρκωτικά, όπως χασίς και κοκαΐνη στον προαύλιο χώρο.

Σε βίντεο ντοκουμέντο απεικονίζονται οι Αστυνομικοί της ασφάλειας να εντοπίζουν κρυμμένη κοκαΐνη στην αυλή του σχολείου και μέσα σε έναν μετρητή ρεύματος,

Η εγκληματική οργάνωση, χρησιμοποιούσε το σχολείο ως χώρο αποθήκευσης των ναρκωτικών και ως ορμητήριο της για την διακίνησή τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν ξεπεράσει κάθε όριο καθώς είχαν γράψει σε τοίχο του σχολείου την τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Η αστυνομία πραγματοποίησε συνολικά 19 συλλήψεις ενώ μέλη του καρτέλ ναρκωτικών ήταν και τέσσερις μαθητές του σχολείου 14, 15, 17, ετών.

Στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, είχαν φτάσει πληροφορίες που ανέφεραν ότι οι ανήλικοι διακινούσαν τα ναρκωτικά για τουλάχιστον ένα χρόνο. Αγοραστές σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακόμη και ανήλικοι και σε σχολικούς χώρους.

Τα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης απαιτούσαν την απόλυτη αφοσίωση από τα μέλη ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τους τέσσερις ανήλικους.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν ακόμη έξι γονείς και κηδεμόνες των ανηλίκων.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μίλησε στο Mega για το εν λόγω περιστατικό και τόνισε: «Ο κοριός έχει καταγράψει τους δράστες να λένε στους μαθητές πως «θα σε σκοτώσω και το πολύ να κάνω 10 χρόνια φυλακή». Εξανάγκαζαν και απειλούσαν τους μαθητές να πωλούν ναρκωτικά. Το επικίνδυνο είναι να μην εξαπλωθεί στα σχολεία. Μιλάμε για σχολείο – γιάφκα, αυτό ανησυχεί την αστυνομία, για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο σε όλα τα σχολεία», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Τι κατασχέθηκε

Κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν, μέσα σε σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου-Λυκείου, 80 γραμμάρια κάνναβης, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και τρεις συσκευασίες με έτοιμες μικροποσότητες κάνναβης για χρήση.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων αλλά και σε σωματικές έρευνες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 212,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 21,8 γραμμάρια κοκαΐνης, 29,7 γραμμάρια MDMA, δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα κάνναβης και καπνού, τέσσερα μαχαίρια (τύπου πεταλούδα), δύο σιδερογροθιές, ένα ξύλινο μπαστούνι, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, καθώς και 4.450 ευρώ.

Ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα
Ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα
Ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα
Ναρκωτικά σε σχολείο στην Πάτρα


Πηγή