Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια: Ποιες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία;


Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια: Ποιες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία;


Διαφ.


Καιρός: Η καταιγίδα που πέρασε από την Αττική κινείται προς το ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η κακοκαιρία που πλησιάζει συνοδεύεται από αστάθεια, υποδεικνύοντας την πιθανότητα εμφάνισης τοπικών βροχών – καταιγίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Σήμερα στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα, κυρίως μεταξύ 6 και 8 το βράδυ, αναμένονται τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα προς το τέλος της εβδομάδας θα κινηθεί μία πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία, που σημαίνει Παρασκευή (08/03) και Σάββατο (09/03) θα έχουμε κρύο ιδιαίτερα στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Αναμένονται μάλιστα και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές, ίσως και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στη Θράκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρουσάκη:

«Βαρύ» το κλίμα από τον Τάσο Αρνιακό για την Τσικνοπέμπτη: Οι περιοχές της χώρας που δε θα ψήσουν λόγω κακοκαιρίας

Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί για τον καιρό εν όψει όλης της εβδομάδας, τονίζοντας πως η Τσικνοπέμπτη μάλλον… θα μας τα χαλάσει και ορισμένες περιοχές της χώρας δε θα μπορούν να ψήσουν, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο έμπειρος μετεωρολόγος, τα φαινόμενα συνεχίζονται και σήμερα (5/3), αν κι έχουν φύγει ανατολικότερα, με τη θερμοκρασία έως 17 βαθμούς και τους ανέμους να πνέουν στα 7 μποφόρ, αφήνοντας και αύριο (6/3) υπολείμματα με χιόνια στα αρκετά ορεινά.

Την Τσικνοπέμπτη (7/3) η Μακεδονία και η Θράκη θα δουν έντονα φαινόμενα να έρχονται, ενώ στο τέλος της εβδομάδας μια ψυχρή μάζα θα κατεβάσει τον υδράργυρο στους 14-15 βαθμούς.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

«Σαρώνει» η κακοκαιρία εξπρές: Καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στην χώρα – «Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αττική, προβλήματα σε Πιερία και Τρίκαλα

Η κακοκαιρία εξπρές, που προβλεπόταν να επηρεάσει την χώρα, έχει ήδη αρχίσει να τη «σαρώνει», με αρκετές περιοχές να δέχονται βροχές, καταιγίδες, ακόμη και χαλαζοπτώσεις.

Τα ξημερώματα της Τρίτης (5/3) «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αττική, με έντονη βροχόπτωση σε πολλές περιοχές για αρκετές ώρες.

Από τις έντονες βροχοπτώσεις προκλήθηκε συσσώρευση υδάτων σε αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσας. Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει δεχθεί κλήσεις για βοήθεια.

Προβλήματα στην Πιερία

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία το βράδυ της Δευτέρας (5/3) στην Πιερία και ειδικότερα στον δήμο Δίου-Ολύμπου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κινητοποιήθηκαν συνεργεία της υπηρεσίας, αλλά και μηχανήματα έργου για να παρέχουν βοήθεια σε οδηγούς ακινητοποιημένων οχημάτων.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται σε Ιόνιο, Πελοπόννησο και Στερεά Ελλάδα, ενώ έντονη χαλαζόπτωση «χτύπησε» τα Τρίκαλα, όπως και περιοχές της Κοζάνης.

Τις τελευταίες ώρες χιονίζει σε ορεινές περιοχές κυρίως πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα όπως στα Καλάβρυτα, στο Καρπενήσι, στη Σαμαρίνα και στο Μέτσοβο.

Μετ’ εμποδίων η κυκλοφορία στην Τρικάλων-Ιωαννίνων

Το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή καιταιγίδα σάρωσε την πόλη των Τρικάλων, ενώ, κατά διαστήματα έπεσε και χαλάζι, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Την ίδια ώρα, προβλήματα προκάλεσε στην Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων και συγκεκριμένα από τον υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ έως και το Μουργκάνι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε την περιοχή.

Χώματα από τις εργασίες του Ε65 βγήκαν στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με δυσκολία, σύμφωνα με το kalabakacity.gr. Άμεσα ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης από τον Δήμο Μετεώρων και την εταιρία με μηχανήματά της ενώ στο σημείο έσπευσαν και περιπολικά του Α.Τ Μετεώρων για τη διευθέτηση της κυκλοφορίας.


Πηγή