«Θολό» σκηνικό από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Μπορεί να φεύγει το κρύο, αλλά…» (video)


«Θολό» σκηνικό από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Μπορεί να φεύγει το κρύο, αλλά…» (video)


Διαφ.


Καιρός: Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, με αρκετές βροχές, νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.


Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένονται πυκνές νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου, της κεντροανατολικής Στερεάς Ελλάδας, την Εύβοια, τις Σποράδες και σε περιοχές του Αιγαίου.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, τη Μακεδονία και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές, με τη θερμοκρασία από 7 – 16 βαθμούς και τους ανέμους από 4 – 7 μποφόρ.

Πρόσκαιρες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 1 – 10 βαθμούς και τους ανέμους στα 2 – 5 μποφόρ.

«Αλλόκοτος καιρός! Τρεις εποχές σε μια εβδομάδα» – Καιρικό αλαλούμ Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα (15/1) και αύριο (16/1) θα επιμείνει το φθινοπωρινό μοτίβο του καιρού, με έντονα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) να αναμένονται στην δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός θα είναι πιο ανοικτός από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά (Μακεδονία, Θράκη). Παράλληλα, νότιοι θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας για την εξέλιξη του καιρού, ασανσέρ θα θυμίζει η θερμοκρασία την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε

Από την Τετάρτη (17/1) και στην συνέχεια πάμε σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς μια αρκετά θερμή αέρια μάζα έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο όπου θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 18-20 βαθμούς Κελσίου κοντά στην Παρασκευή (19/1).

Ομως, από το Σαββατοκύριακο και έπειτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, θα μας επισκεφθούν ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σε χαμηλά υψόμετρα. Το κύμα κακοκαιρίας δεν θα διαρκέσει για πολύ όμως.


Πηγή