Έντι Ράμα: «Έκλεισε» το γήπεδο στο Γαλάτσι για την συγκέντρωση της Κυριακής (12/5)


Έντι Ράμα: «Έκλεισε» το γήπεδο στο Γαλάτσι για την συγκέντρωση της Κυριακής (12/5)


Διαφ.


Η οριστική απόφαση για την τοποθεσία που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση και ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα στην Αθήνα φαίνεται ότι πάρθηκε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News» του MEGA, όλα δείχνουν ότι ο Ράμα θα μιλήσει από το γήπεδο του Γαλατσίου, το οποίο έχει «κλειδώσει» για την ομιλία της Κυριακής (12/5).

Δείτε επίσης: Κασσελάκης από Βόρεια Ήπειρο: «Ως παιδί ομογενών καταλαβαίνω τα προβλήματά σας»

Όπως επισημαίνει ο σταθμός, την άδεια έδωσε η εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου και τη συμφωνία της μίσθωσης έκλεισε ο ιδιώτης που διαχειρίζεται μέρος των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Από την πλευρά του ο Ράμα φέρεται να έχει δεσμευθεί ότι η συγκέντρωση δεν σχετίζεται με τις ευρωεκλογές ούτε με εσωτερικά ζητήματα και αφηγήματα που κεντρίζουν τους Έλληνες πολίτες αλλά έχουν να κάνει με την σύσφιξη σχέσεων με την αλβανική ομογένεια.

Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη Ράμα, επιλέχθηκε στην ημερομηνία της συμπλήρωσης ενός έτους από την σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου τότε δημάρχου Χειμάρρας.

«Περιττή επιλογή η επίσκεψη Ράμα» κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, σχολίασε την επερχόμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα,υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης, αλλά έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές.Την συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».


Πηγή