«Κατακλυσμός του Νώε» από τον Τάσο Αρνιακό: «Έρχεται πολλή βροχή αύριο…» – «Κρούση» για 8 περιοχές (video)


«Κατακλυσμός του Νώε» από τον Τάσο Αρνιακό: «Έρχεται πολλή βροχή αύριο…» – «Κρούση» για 8 περιοχές (video)


Διαφ.


Καιρός: Με άστατο καιρό, βροχές, καταιγίδες, σκόνη και σκαμπανεβάσματα του υδραγύρου θα κυλήσει η αυριανή ημέρα, με τον Μάιο να δείχνει στοιχεία παρατεταμένου Μαρτίου, όπως επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Κακοκαιρία θα επικρατήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τα φαινόμενα αρχικά να εμφανίζονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, την Θράκη, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Εύβοια και από το μεσημέρι να επεκτείνονται στην κεντρική και δυτική χώρα και να εξασθενούν στα βόρεια τμήματα.

Η θερμοκρασία θα αγγίξει από τους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή (10/5)

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στη Θράκη, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τα φαινόμενα.θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 Έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 Έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα στη βόρεια Εύβοια και το βόρειο τμήμα της Στερεάς θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 Κελσίου.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στην Κρήτη, όπου τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι τοπικά ισχυρές, και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνεόυν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφορ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως από το το μεσημέρι οπότε και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασια θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στις Σποράδες 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεία πό 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή