«Χιόνια στη μισή Ελλάδα»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από την Χριστίνα Σούζη


«Χιόνια στη μισή Ελλάδα»: Έκτακτη προειδοποίηση για τον καιρό από την Χριστίνα Σούζη


Διαφ.


Καιρός σήμερα (14/12): Αλλάζει άρδην εικόνα ο καιρός από την Παρασκευή σύμφωνα και με την Χριστίνα Σούζη, ωστόσο σήμερα ο καιρός θα είναι πιο αίρθιος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη και όσα δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο καιρός σήμερα θα είναι αίθριος, με λίγες βροχές στα Δυτικά και το Ιόνιο κι αυτό κυρίως από το απόγευμα και μετά.

Από την Παρασκευή (15/12) ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει εικόνα και η κακοκαιρία θα κάνει την εμφάνισή της σ’ όλη τη χώρα, εκτός της Κρήτης, ενώ αναμένεται να χιονίσει και σε αρκετές περιοχές, από ορεινά μέχρι και ήμιορεινα της χώρας. Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία αυτή και τι θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν;

Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη στο παρακάτω βίντεο:

Καιρός σήμερα 14/12: Ανοιξιάτικες θερμοκρασίες έως και 24 βαθμούς – Υποδεχόμαστε βροχερό και «τσουχτερό» τριήμερο (video)

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα Πέμπτη (14/12) με τον υδράργυρο να «σκαρφαλωνεί» μέχρι και τους 24 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο από το βράδυ το σκηνικό θα αρχίσει να αλλάζει. Παράλληλα, «Στα “λευκά” και η Αττική»: «Σειρήνα» από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Μετά την Παρασκευή έρχονται…» (video)

Ειδικότερα, από το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουμε δυνατές βροχές, πυκνές χιονοπτώσεις σχεδόν σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς βοριάδες κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου.

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 14/12

Σήμερα, Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023, τοπικές βροχές αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη. Από το απόγευμα τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 10 έως 20, στη Δυτική Στερεά από 13 έως 19, στην υπόλοιπη Στερεά από 5 έως 22, στην Πελοπόννησο από 4 έως 21, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 19, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 13 έως 20, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 19 και στην Κρήτη από 8 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά τμήματά του 5 έως 7 μποφόρ. Από το πρωί έως το μεσημέρι οι νότιοι άνεμοι στο Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν με εντάσεις 6 έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως προς το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν ενώ πιθανότητα ασθενών, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι την Κυριακή

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-12-2023

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και από τις βραδινές ώρες τις βόρειες Κυκλάδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια (κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια) πιθανώς να είναι έντονα, ενώ στα βορειοδυτικά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το βράδυ στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8, γρήγορα από τα δυτικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 04 έως 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 08 έως 17 με 21 και στη νησιωτική χώρα από 14 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 16-12-2023

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια ηπειρωτικά και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (κυρίως θαλάσσια – παραθαλάσσια) καθώς και στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν και στα βόρεια θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 6 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 και πιθανώς στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17-12-2023

Στην ανατολική και νότια χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στη δυτική Πελοπόννησο, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 με 8 και πιθανόν τοπικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση η οποία θα είναι αισθητή σε όλη τη χώρα.
Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.


Πηγή