«Τσακισμένος» ο Τάσος Αρνιακός: «Ο καιρός μας θυμίζει την τραγωδία των Τεμπών καθώς…» – Ελλάδα


Ο Τάσος Αρνιακός μίλησε για τον καιρό των επόμενων ημερών, κάνοντας παραλληλισμό των συνθηκών με την τραγωδία των Τεμπών, λόγω των φαινομένων.


Διαφ.


Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρει, ότι οι νοτιάδες δε θα λείψουν φέρνοντας ζέστη από την Αφρική, αλλά το μουντό σκηνικό θα παραμείνει και σήμερα (5/3) με βροχές και χιόνια, αλλά από Δευτέρα (6/3) θα παρατηρηθεί βελτίωση, κάτι που βλέπει και η Χριστίνα Σούζη.

«Αληταρά, σίχαμα, ας του πει κάποιος...»: Οργή για τον Νίκο Μάνεση - Το Twitter τον «κατακρεουργεί»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Αληταρά, σίχαμα, ας του πει κάποιος...»: Οργή για τον Νίκο Μάνεση - Το Twitter τον «κατακρεουργεί»

Καιρός σήμερα 5/3: Συνεχίζει το... μη ανοιξιάτικο σκηνικό - Με βροχές και χιόνια παρά τις υψηλές θερμοκρασίες

Καιρός σήμερα: Ο καιρός συνεχίζει και σήμερα (5/3) να μη βρίσκεται σε ανοιξιάτικες συνθήκες, παρά τις αρκετά ήπιες θερμοκρασίες, με βροχές και χιόνια στην χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Κυριακή αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και το ανατολικό Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1400 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και τα νότια αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι αρχικά μεταβλητοί και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φθάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 16 με 17 και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός κατά τόπους

Στην Αττική, περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ορεινά και στα θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά τα φαινόμενα που πιθανώς τις πρωινές ώρες να είναι πρόσκαιρα έντονα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα νότια τοπικά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια τα ορεινά και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται, νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στα νότια τοπικά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια, προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή