Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στον Πειραιά: «Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται» (video)


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ στον Πειραιά: «Η ανεργία μειώνεται και οι μισθοί αυξάνονται» (video)


Διαφ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον Πειραιά, σήμερα το οπρωί (27/4) και συγκεκριμένα επισκέφθηκε τη δράση «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, η οποία αφορά σε ευκαιρίες για θέσεις εργασίας με επίκεντρο τη θάλασσα.

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς και συμμετέχουν σε αυτή πάνω από 70 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας.

Δείτε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η συνεργασία μας με την εκκλησία ήταν και παραμένει στενή»

Οι εν λόγω εταιρείες δραστηριοποιούνται στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας (ναυτιλία, ναυπηγεία, ακτοπλοΐα, θαλάσσιος τουρισμός και yachting).

Αξίζει να τονίσουμε ότι η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει σήμερα, Σάββατο 27 Απριλίου δυο παράλληλες «Ημέρες Καριέρας» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με έμφαση στη γαλάζια και ψηφιακή οικονομία αντίστοιχα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε και ενημερώθηκε για τη δράση από την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, τον υφυπουργό Βασίλη Σπανάκη και τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας.

«Οι “Ημέρες Καριέρας” έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός. Είναι η 30η αυτή, η οποία μάλιστα είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΥΠΑ
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αφου αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στον διοικητή της ΔΥΠΑ για την πρωτοβουλία του, ανεφέρε: «Εβδομήντα επιχειρήσεις συμμετέχουν, παραπάνω από 1.000 θέσεις εργασίας προσφέρονται είτε για ανέργους είτε για εργαζόμενους που μπορεί να θέλουν να αλλάξουν απασχόληση, να έρθουν εδώ να συνομιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις, προκειμένου να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το εργασιακό τους μέλλον».

«Καθώς η ανεργία στη χώρα μας πλέον μειώνεται και καθώς οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κλείνοντας στη δήλωσή του, συμπλήρωσε: «Στον τομέα αυτό, η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης παίζει έναν καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο με δράσεις όπως οι Ημέρες Καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα κατάρτισης και επανεκπαίδευσης, μέσα από τις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερες ευκαιρίες εργασίας και κυρίως πιο πολλές σταθερές, καλοπληρωμένες δουλειές».

Τι δήλωσε ο διοικητής της ΔΥΠΑ

Με τη σειρά του, ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, επισήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης που ο πρωθυπουργός ήρθε σήμερα εδώ, στην 30ή «Ημέρα Καριέρας». Είναι η τρίτη φορά, μάλιστα, που επισκέπτεται «Ημέρα Καριέρας». Η σημερινή είναι αφιερωμένη στη γαλάζια οικονομία.

Εβδομήντα επιχειρήσεις με πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας αναζητούν προσωπικό και όποιος θέλει είτε να βρει δουλειά είτε να αλλάξει δουλειά και να δουλέψει στα επαγγέλματα της θάλασσας, μπορεί να έρθει σήμερα εδώ να μιλήσει με τις επιχειρήσεις.
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία οι «Ημέρες Καριέρας» για τη μείωση της ανεργίας και για να λύσουμε το πρόβλημα που υπάρχει στην αγορά εργασίας, με τις δυσκολίες σε εύρεση προσωπικού.

Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό της χώρας για τη στήριξη του στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, για τη μεταρρύθμιση που κάνει η ΔΥΠΑ ώστε να γίνει ένας πραγματικός σύμμαχος για τις επιχειρήσεις και για το εργατικό δυναμικό της χώρας. Πρόεδρε, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».


Πηγή