Σανίδα σωτηρίας για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Φως» από τους γιατρούς για την κατάσταση του τραγουδιστή


Σανίδα σωτηρίας για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Φως» από τους γιατρούς για την κατάσταση του τραγουδιστή


Διαφ.


Θετικά είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του αγαπημένου τραγουδιστή Δημήτρη Κόκοτα, που παραμένει ακόμη στη ΜΕΘ μετά το έμφραγμα που υπέστη κατά τη διάρκεια των προβών του J2US.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr για τις εξελίξεις γύρω από την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα, ο τραγουδιστής ανταποκρίθηκε σε απλές οδηγίες των γιατρών.

Σανίδα σωτηρίας για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Φως» από τους γιατρούς για την κατάσταση του τραγουδιστή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πλέον έχει λιγότερες υποβοηθούμενες αναπνοές από τη μηχανική υποστήριξη και περισσότερες δικές του, γεγονός που εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα για την αποσωλήνωσή του.

Ωστόσο, οι γιατροί παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς περιμένουν να πέσουν κι άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων, τα οποία τα έχουν κόψει μεν εδώ και μέρες, αλλά παραμένουν ακόμη σε υψηλές συγκεντρώσεις στον οργανισμό του αγαπημένου τραγουδιστή, έτσι ώστε να έχουν μία πιο ασφαλή εικόνα.

Ένα μήνα μετά το καρδιακό και το έμφραγμα έγινε γνωστό για τον Δημήτρη Κόκοτα: «Πρώτη φορά υπάρχουν αυτά τα σημάδια στον οργανισμό του – Η σύζυγός του έμαθε…»

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει τη μάχη του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και δείχνει, σιγά σιγά, να την κερδίζει, αφού τα πρώτα θετικά σημάδια έχουν εμφανιστεί για τον αγαπημένο τραγουδιστή.

Με ένα μήνα να έχει περάσει από το καρδιακό και το έμφραγμά του, χθες (23/4) έγινε γνωστό πως οι γιατροί έχουν αρχίσει τη μείωση της φαρμακευτικής αγωγής που «κρατά» τον καλλιτέχνη σε καταστολή, ώστε να δουν σε ποιο επίπεδο είναι εφικτό να «ξυπνήσει» χωρίς να υπάρχει πρόβλημα για τον οργανισμό του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σταδιακά ο Δημήτρης Κόκοτας έχει αρχίσει να επανέρχεται και να ανακτά τις αισθήσεις του.

Πώς θα κυλήσει η διαδικασία αφύπνισής του

Η συγκεκριμένη διαδικασία, βέβαια, μπορεί να διαρκέσει για μερικές ημέρες, ενδεχομένως έως το τέλος της εβδομάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Espresso, αλλά ακόμα και να διακοπεί εάν κριθεί από τους ειδικούς ότι εγκυμονεί κινδύνους για τον ασθενή. Παράλληλα, του γίνονται συνεχώς και νέες εξετάσεις, με τις οποίες οι γιατροί καταγράφουν την πλήρη κλινική εικόνα του τραγουδιστή, προχωρώντας έτσι βήμα βήμα, ανάλογα με τα αποτελέσματα που παίρνουν στα χέρια τους.

Οπως λέγεται από τις ίδιες πηγές, εφόσον το επιτρέπουν τα αποτελέσματα, τότε οι γιατροί θα συνεχίζουν σταδιακά με όλο λιγότερη δοσολογία των κατασταλτικών φαρμάκων που χορηγούνται στον Δημήτρη Κόκοτα, πετυχαίνοντας έτσι την αφύπνισή του. Με άλλα λόγια, παρακολουθούν συνεχώς την εικόνα του τραγουδιστή και τις αντιδράσεις του οργανισμού του κάθε φορά που κάνουν ένα βήμα προς το ξύπνημα.

Αξίζει να σημειωθεί -κι αυτό είναι το ελπιδοφόρο της υπόθεσης- ότι πρώτη φορά υπάρχουν αυτά τα θετικά σημάδια στον οργανισμό του Δημήτρη Κόκοτα, μετά τις δύο προηγούμενες προσπάθειες που έγιναν για την αποσωλήνωσή του. Τα νέα υποδέχτηκαν με χαρά και ανακούφιση οι άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του καλλιτέχνη, με πρώτη και καλύτερη τη γυναίκα του Κατερίνα Πετράκη, η οποία όλο αυτό το χρονικό διάστημα πηγαίνει καθημερινά στη ΜΕΘ και κάθεται κοντά στον αγαπημένο της για μισή ώρα, όσο δηλαδή προβλέπεται από το πρωτόκολλο του νοσοκομείου για τους ασθενείς στην εντατική.


Πηγή