Δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τον καιρό η Χριστίνα Σούζη: «Έλεος πια, ηρεμήστε λίγο – Αυτό που μας περιμένει θα διαρκέσει…»


Δεν έκρυψε την ενόχλησή της για τον καιρό η Χριστίνα Σούζη: «Έλεος πια, ηρεμήστε λίγο – Αυτό που μας περιμένει θα διαρκέσει…»


Διαφ.


Η Χριστίνα Σούζη μας προειδοποίησε για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας και, πρωτίστως, των 24 ωρών που ακολουθούν, βάζοντας τέλος στις… δραματικές προειδοποιήσεις των υπόλοιπων μετεωρολόγων.

Η έμπειρη μετεωρολόγος ανέφερε στον ΣΚΑΪ, ότι ο αεροχείμαρρος που έρχεται από το απόγευμα της Παρασκευής (19/4) θα σημειώσει μεν έντονα φαινόμενα, με προσοχή ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, ωστόσο θα φύγει πολύ σύντομα και από το Σάββατο (20/4) έως την επόμενη εβδομάδα θα αποκατασταθούν οι συνθήκες, με τους ανέμους στα 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς στο επόμενο 24ωρο.

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ – Στο «κόκκινο» έξι περιοχές

Σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων αναβαθμίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής(19/4) το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ, ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο (20-04-24) το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια,τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Παρασκευή (19-04-24)

  • Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
  • Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Πελοπόννησο και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (ν. Φθιώτιδας).
  • Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια
    (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Αύριο Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας,ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα),τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια ΕύβοιαΝομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

Εν τω μεταξύ, στη Θεσσαλία μεταβαίνει εκτάκτως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της επερχόμενης μίνι κακοκαιρίας την οποία έχουν προβλέψει οι μετεωρολόγοι από το απόγευμα της Παρασκευής.

Μάλιστα δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο στις περιοχές της Θεσσαλίας που θα ρίξει αρκετά ύψη βροχής, να σταλεί και μήνυμα από 112 στους κατοίκους προληπτικά ώστε να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις εν όψει της κακοκαιρίας εξπρές —

Σήμερα εξάλλου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο συντονιστικό Θεσσαλίας, όπου θα παραστεί και ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

«Σήμερα το πρωί συγκλήθηκε η επιτροπή εκτίμησης κινδύνου η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από την χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα για προληπτικούς λόγους αποχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 θα γίνει συντονιστικό εκεί που έχουν ήδη αναπτυχθεί δυνάμεις αστυνομίας στρατου τοπικής αυτοδιοίκησης κ πυροσβεστικης , οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα πλήξει τις απογευματινές – βραδινές ώρες κ μέχρι τα ξημερώματα» δήλωσε ο υπουργός για να συμπληρώσει:

«Πηγαίνω γιατί είναι επιβαρυμένη η περιοχή. Εκτός από Θεσσαλία πρέπει να δείξουμε την δέουσα προσοχη στην Πιερία, στην βορεια Εύβοια, τις Σποραδες , στο βορειοανατολικό Αιγαίο κ ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής. Είναι σύντομης χρονικής διαρκείας όγκος βροχής τα 90 μιλιμετρ το 12ωρο η στο σύνολο τα 120μιλιμετρ στο 24ωρο.

Οι υποδομές Θεσσαλίας ταλαιπωρημένες από την προηγούμενη θεομηνία ολος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος για εκεί» δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας ότι είναι όλοι σε ετοιμότητα για την επικείμενη κακοκαιρία.


Πηγή