Νίσυρος: Απειλήθηκε με απέλαση πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του – Τέθηκε σε αργία ο κατηγορούμενος υπάλληλος του ΥΠΠΟ


Νίσυρος: Απειλήθηκε με απέλαση πατέρας που κατήγγειλε ασέλγεια στο παιδί του – Τέθηκε σε αργία ο κατηγορούμενος υπάλληλος του ΥΠΠΟ


Διαφ.


Σε αναβρασμό βρίσκεται από την Τρίτη 16/4 η τοπική κοινωνία της Νισύρου, όταν οι κάτοικοι του νησιού πληροφορήθηκαν για το αδιανόητο περιστατικό που έλαβε χώρα.

Συγκεκριμένα, πατέρας μεταναστευτικής καταγωγής που ζει στο νησί, απευθύνθηκε στην αστυνομία για να καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του, αντί να του παρέχουν βοήθεια, συνελήφθη και κινδυνεύει να απελαθεί, επειδή δε διαθέτει τα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Ο πατέρας, πήγε στην Κω για να καταγγείλει στις αρχές το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος του παιδιού του, από δημόσιο υπάλληλο.

Δείτε επίσης: Φρίκη: Πατέρας κατηγορείται ότι επισκεπτόταν με την 10χρονη κόρη του χώρους παροχής ερωτικού μασάζ

Όμως επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού.

Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Οι κάτοικοι, σύμφωνα με τον vimatisko.grμ ζητούν «την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που δε φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας»

«Ο (…) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση», σημειώνουν οι κάτοικοι της Νισύρου τονίζοντας μάλιστα ότι «ο φερόμενος ως θύτης» έφυγε από το νησί ανενόχλητος.

Επιπλέον οι κάτοικοι της Νισύρου χαρακτηρίζοντας τη δίωξη του «εκδικητική και καταχρηστική» ζητούν «δικαιοσύνη και την άμεση επιστροφή του πατέρα κοντά στην οικογένειά του, που δοκιμάζεται».

Η επιστολή των κατοίκων:

Διαμαρτυρία Νισύρου

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με το MEGA, ο 50χρονος φύλακας μουσείου, που φέρεται ως δράστης είχε καλή σχέση με τα παιδιά του νησιού.

Η καταγγελία έγινε την περασμένη Παρασκευή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πατέρας δέχτηκε απειλές και έκανε πίσω, χωρίς να καταθέσει μήνυση.

Με την στήριξη ωστόσο του «Χαμόγελου του Παιδιού» επανήλθε, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Εν συνεχεία ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την καταγγελία, ο 50χρονος έδειχνε πορνογραφικό υλικό σε παιδιά.

Ερωτήματα που αναζητούν άμεσα απαντήσεις

Μετά την κινητοποίηση των κατοίκων, ο πατέρας αφέθηκε τελικά ελεύθερος, ενώ για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Το περιστατικό καταγγέλλει η ΤΕ Βόρειας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο και υποκριτικό «από τη μια η κυβέρνηση να διαφημίζει την πολιτική της και να χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την προστασία των παιδιών, να εξαγγέλλει δήθεν μέτρα για την καταπολέμηση τέτοιων περιστατικών και την ίδια στιγμή, να συλλαμβάνει όποιον δεν μένει σιωπηλός μπροστά στην κακοποίηση του παιδιού του. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η πολιτική της είναι εγκληματική!».

Παράλληλα, αναρωτιέται και ζητά απαντήσεις:

  • «Γιατί έπρεπε ο γονιός του ανήλικου, μόνιμος κάτοικος Νισύρου, να πάει στην Κω για την καταγγελία κι όχι στο αρμόδιο τμήμα του νησιού;
  • Γιατί αφού έκανε την καταγγελία στο ΑΤ Κω, στο γυρισμό «θυμήθηκαν» οι αρχές ότι δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα;
  • Πως γίνεται να κινητοποιείται αστυνομική δύναμη για την σύλληψη του καταγγέλλοντος και ο δράστης να φεύγει ανενόχλητος από το νησί, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα των κατοίκων;».

Αναστολή καθηκόντων για τον υπάλληλο του ΥΠΠΟ

Σε αργία καθηκόντων τέθηκε υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού στη Νίσυρο μετά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικου παιδιού.

Παράλληλα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έδωσε εντολή για διενέργεια διοικητικής έρευνας «σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το περιστατικό κατήγγειλε ο πατέρας του παιδιού την περασμένη Τρίτη (16/04), ωστόσο η ΕΛΑΣ τον συνέλαβε με την κατηγορία ότι βρισκόταν στη χώρα μας χωρίς νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ωστόσο, διευκρινίστηκε ότι ο πατέρας δεν συνελήφθη, ενώ του δόθηκε προθεσμία 25 ημερών «για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Σύμφωνα με την αστυνομία, άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

«Έπεσα σε παγίδα», είπε ο αρχαιοφύλακας

Το MEGA είχε επικοινωνία με τον 50χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος, όπως λέει, έχει πέσει θύμα παγίδας.

Κατηγορούμενος: Είμαι στα μαύρα μου τα χάλια και εγώ γιατί είμαι 35 χρόνια στο Πολιτισμού και δεν έχω δημιουργήσει προβλήματα. Είναι ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Έχει σχέση βέβαια και με την αρχαιολογία, με την υπηρεσία μου. Οπότε έπεσα δυστυχώς σε μια παγίδα, αυτό είναι.

Δημοσιογράφος: Όταν λέτε ότι πέσατε σε παγίδα, τι εννοείται;

Κατηγορούμενος: Δύο φορές έχω δει τον συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω να δεις δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να τη η καταγγελία.

Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για τον σβέρκο, αυτά έκαναν.

Δημοσιογράφος: Ήταν και μηχάνημα μασάζ αυτό;

Κατηγορούμενος: Στα πόδια κάνει μασάζ. Δεν μπορώ τώρα να σας πω και πώς είναι. Στα γυμναστήρια υπάρχουν αυτά.

Δημοσιογράφος: Και τα παιδιά χρησιμοποιούσαν εκεί αυτό το μηχάνημα μασάζ…

Κατηγορούμενος: Ένα από αυτά τα παιδιά λοιπόν έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα… Αυτή είναι η καταγγελία. Ότι κατέβηκαν τα παιδάκια κάτω, μπήκαν, έκανα γυμναστική στα μηχανήματα, τι ωραία, έφυγαν τα παιδάκια, τα τέσσερα, έφυγαν λέει. Όντως τα παιδάκια είπαν στους γονείς «δε μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε». Όλα τα παιδιά. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του κοίταξε να δεις τώρα βρήκαμε την ευκαιρία. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα. Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω ‘σας πείραξε ο κύριος …;’ και είπε ‘όχι, όχι’. ‘Σας είπε τίποτα;’, ‘όχι, τίποτα’. Λέω δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτε άλλο.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι στο νησί κάνουν λόγο και για διακίνηση ναρκωτικών.

Κατηγορούμενος: Ε, μάνα μου γιατί δεν κάνουν και, δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια εξέταση, να δουν αν εγώ… Καταρχάς εγώ δεν καπνίζω. Είμαι και στα πολιτικά, οπότε σίγουρα θα θέλουν να με θίξουν, να θίξουν βασικά τον δήμαρχο.

Δημοσιογράφος: Εσείς γιατί φύγατε και πήγατε στη Ρόδο;

Κατηγορούμενος: Ήταν προγραμματισμένη η άδειά μου. Το ξέρει η Υπηρεσία, δεν την κοπάνησα. Η αστυνομία της Κω δεν είχε πρόβλημα. Μου είπε απλώς ‘να πάτε όπου θέλετε, αρκεί να μας ενημερώσετε πού θα πάτε’. Ήρθα στη Ρόδο, στην Υπηρεσία μου, για να δω τα οφειλόμενά μου, τα ρεπό μου, την άδεια μου που έχω ακόμη υπόλοιπο, να μπω στο καράβι να πάω να δω την οικογένειά μου, να κάνω και Πάσχα εκεί. Πήγα στην Αστυνομία, έδωσα την κατάθεση και ήμουν ελεύθερος, δεν έγινε κάτι.


Πηγή