Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για τις επόμενες ώρες: «Υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές…»


Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποίησε για τις επόμενες ώρες: «Υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα στις περιοχές…»


Διαφ.


Για τον καιρό σήμερα περιμένουμε τις μεσημβρινές ώρες το χαμηλό βαρομετρικό να φτάσει προς τη Βορειοδυτική Ελλάδα δηλαδή προς το βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στις περιοχές της Κεντρική Ελλάδας, τα βορειοανατολικά τμήματα και το ανατολικό νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δείτε επίσης: Καιρός 19/4: Κακοκαιρία-εξπρές με βροχές και ισχυρές καταιγίδες – Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, της Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά.

Στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ώρες.

Επίσης, μεγάλος όγκος νερού αναμένουμε να σημειωθείς προς τα βορειοανατολικά τμήματα, δηλαδή προς το βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Οριστικοποίησε τα πάντα για τον χιονιά: Παγερό «στράβωμα» από τον Τάσο Αρνιακό!

Καιρός: Τη δική του ηχηρή προειδοποίηση για προσοχή τις ερχόμενες ώρες έδωσε ο Τάσος Αρνιακός, με τον μετεωρολόγο του ΑΝΤ1 να κάνει λόγο ακόμη και για χιόνια στη χώρα!

Πιο αναλυτικά, ο ίδιος μίλησε για κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων σε αρκετές περιοχές, ενώ σίγουρα θα πληγεί το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας από καταιγίδες και βροχές, με την Αττική να επηρεάζεται μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:


Πηγή