Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: «Βουλιάζουν» τα λιμάνια, σταματημένα τα αυτοκίνητα σε Αθηνών – Κορίνθου και Κηφισό


Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: «Βουλιάζουν» τα λιμάνια, σταματημένα τα αυτοκίνητα σε Αθηνών – Κορίνθου και Κηφισό


Διαφ.


Οι εκδρομείς του Πάσχα έχουν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους και αναχωρούν είτε προς ηπειρωτικούς προορισμούς είτε προς τα νησια. Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), παρατηρείται η κορύφωση της εξόδου για το Πάσχα, με αποτέλσμα να υπάρχει αυξημένη κίνηση τόσο στους δρόμους της εξόδου από την πόλη, όσο και στα λιμάνια.

Δείτε επίσης: Μεγάλη Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» – Η προδοσία του Ιούδα και το έθιμο των κόκκινων αυγών

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας από το πρωί, ενώ δύκσολα είναι και στις Εθνικές Οδούς Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας.

Καθυστερήσεις λόγω συμφόρησης παρατηρούνται επίσης και στυ ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα από κόμβο Πέντελης έως κόμβο Κηφισίας.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των εταιρειών, από το λιμάνι του Πειραιά για σήμερα, έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια πλοίων με 25.574 αναχωρήσεις επιβατών, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 10 απόπλοι με 10.870 επιβάτες.

Όσο για χθές, Μεγάλη Τετάρτη (1/5), λόγω της απεργίας της ΠΝΟ για την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν μετά τις 12 τα μεσάνυχτα 11 απόπλοι πλοίων με 11.305 αναχωρήσεις επιβατών.

Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Αναφερόμενος στην επικαιροποίηση της εγκυκλίου για τη μεταφορά οχημάτων με χρήση εναλλακτικών καυσίμων AFVS με τα πλοία της ακτοπλοΐας που θέτει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για επιβάτες και πληρώματα είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και συστάσεις από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (emsa) και όλοι θα πρέπει να είναι πειθαρχημένοι και να τις τηρούν καθώς όπως υπογράμμισε «δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε τίποτα».

Στο πλαίσιο της κορύφωσης της πασχαλινής εξόδου, ο υπουργός τόνισε ότι ομάδες από το λιμενικό σώμα θα επιβλέπουν αυστηρά την τήρηση του μέτρου μεταφοράς των συγκεκριμένων οχημάτων αλλά το βασικότερο είναι να γνωρίζουν το θέμα και οι επιβάτες που θα έρθουν στο λιμάνι, προκειμένου να αναχωρήσουν κανονικά και να μην υπάρχει κάποιο συμβάν από το οποίο θα στεναχωρηθεί κόσμος.


Πηγή