Γάζα: H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι 3 γιοι του και 4 εγγόνια του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ


Γάζα: H στιγμή που ο ηγέτης της Χαμάς μαθαίνει ότι 3 γιοι του και 4 εγγόνια του σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό του Ισραήλ


Διαφ.


Ο ηγέτης της Χαμάς τόνισε πως ο θάνατος τριών γιων του και εγγονιών του σε βομβαρδισμό του Ισραήλ δεν πρόκειται να κάμψει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, ότι δεν θα αλλάξει τη στάση του ούτε τις θέσεις του στις συνομιλίες για να κλειστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται, έξι και πλέον μήνες αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Διαβάστε επίσης: Όμηρος της Χαμάς μιλά για τη σεξουαλική κακοποίησή της στη Γάζα – «Είμαι κακός, μην το πεις στο Ισραήλ»

Χθες Τετάρτη, η Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Ισμαήλ Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», δήλωσε ο κ. Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ντόχα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. «Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε πως εξαπέλυσε αεροπορική επιδρομή εναντίον των τριών γιων του κ. Χανίγια, που περιέγραψε ως μέλη του στρατιωτικού βραχίονα «της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς».

Η εξέλιξη καταγράφτηκε την ώρα που οι μεσολαβητές, το Κατάρ, η Αίγυπτος και οι ΗΠΑ, περιμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην πρόταση που του υπέβαλαν για να κηρυχθεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, που θα συνοδευτεί από την ανταλλαγή ομήρων που κρατούνται στη Γάζα με παλαιστίνιους φυλακισμένους.

«Ο εχθρός νομίζω πως μπορεί να σπάει τη βούληση του λαού μας και να να ωθήσει τους ηγέτες να κάνουν παραχωρήσεις (…) Μπορεί να ονειρεύεται! Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους», είπε ο κ. Χανίγια. «Οι διεκδικήσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν θα τις εγκαταλείψουμε. Αν ο εχθρός πιστεύει πως βάζοντας στο στόχαστρο του γιους μας στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων, και προτού η Χαμάς δώσει την απάντησή της, θα ωθήσει το κίνημα να αλλάξει θέση, απατάται», πρόσθεσε.

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που εξελέγη πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς του 2017, ζει μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας.

Ακτιβίστρια κατά Μητσοτάκη στον Καναδά – «Έχετε το αίμα 14.000 παιδιών της Παλαιστίνης στα χέρια σας» (video)

Μία απρόσμενη συνάντηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Καναδά. Αντιμέτωπος με μια ακτιβίστρια, που καταδίκασε την ελληνική κυβέρνηση για τη στάση της στην γενοκτονία που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα με τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς και τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους αμάχους, βρέθηκε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στον Καναδά.

«Γιατί δεν επιβάλλετε κυρώσεις στο Ισραήλ;» φώναζε η ακτιβίστρια στον Καναδά στον Έλληνα πρωθυπουργό, που ενοχλημένος απομακρυνόταν χωρίς να αντιδρά.

Διαβάστε ακόμη: Όμηρος της Χαμάς μιλά για τη σεξουαλική κακοποίησή της στη Γάζα – «Είμαι κακός, μην το πεις στο Ισραήλ»

Η ακτιβίστρια τον πλησίασε ρωτώντας: «Είστε ο κ. Μητσοτάκης;». Εκείνος θεωρώντας ότι επρόκειτο για κάποια που ήθελε να τον χαιρετήσει, απάντησε αρχικά με ενθουσιασμό «Ναι, φυσικά». «Είστε συνένοχος στη γενοκτονία των Παλαιστινίων» του είπε τότε εκείνη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντά αιφνιδιασμένος: «Είστε σοβαρή;».

Ακτιβίστρια κατά Μητσοτάκη στο Καναδά

Εν συνεχεία, τον ρώτησε τότε γιατί δεν ζητά κατάπαυση του πυρός. «14.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί» άρχισε να του φωνάζει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να της απευθύνεται με έντονη ενόχληση και να της λέει ότι έχει πράγματι ζητήσει κατάπαυση του πυρός.

«Τι παραπάνω κάνετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε κυρώσεις στο Ισραήλ; 14.000 παιδιά από την Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί. 40.000 Παλαιστίνιοι είναι νεκροί. Εμπάργκο όπλων! Θα έπρεπε να ντρέπεστε, έχετε το αίμα 14.000 παιδιών από την Παλαιστίνη στα χέρια σας. Πώς μπορείτε να κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέπτη; Το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος» συνέχιζε να του φωνάζει, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απομακρύνεται χωρίς να απαντά.


Πηγή