Έφη Αχτσιόγλου: Εξιτήριο από το νοσοκομείο – «Εκφράζω τον θαυμασμό μου για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές»


Έφη Αχτσιόγλου: Εξιτήριο από το νοσοκομείο – «Εκφράζω τον θαυμασμό μου για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές»


Διαφ.


Για μία εβδομάδα χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» η Έφη Αχτσιόγλου μετά από μία επίμονη ίωση που την ταλαιπώρησε και θέλησε να μοιραστεί την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αρχικά, η βουλευτής του κόμματος «Νέα Αριστερά» εξέφρασε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που την φρόντισαν.

Δείτε επίσης: Πήγε στο νοσοκομείο επειδή είχε έντονους πόνους στο στομάχι – Όταν οι γιατροί είδαν τις εξετάσεις του «πάγωσαν» με αυτό που αντίκρισαν

«Μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», λόγω μιας επίμονης ίωσης και διάφορων επιπλοκών, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου στις/στους γιατρούς και τις/τους νοσηλεύτριες-ές και όλο το προσωπικό του νοσοκομείου.

Εργαζόμενοι επιστήμονες δίνουν πραγματικά όλο τους τον εαυτό, ξεπερνώντας συχνά τα ανθρώπινα όρια για να μας στηρίξουν, κάτω από εξαιρετικά περιοριστικές συνθήκες. Τα νοσοκομεία μας, η δημόσια υγεία είναι το στήριγμά μας. Η ενίσχυσή τους απ’ το κράτος με προσωπικό, καλύτερους μισθούς, υποδομές μας αφορά όλους.
Και μπορεί, όταν είμαστε καλά, να μας απασχολεί το ζήτημα περισσότερο ή λιγότερο θεωρητικά, όταν όμως βρεθούμε στη δύσκολη στιγμή, καταλαβαίνουμε πόσο άμεσα συνδεδεμένο είναι με τη ζωή μας».

Άρτα: Αναστάτωση στο νοσοκομείο με ασθενή που απειλούσε με ψαλίδι νοσηλευτές

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/4) στο Γενικό Νοσοκομείο της Άρτας, όταν ένας ασθενής άρπαξε ένα ψαλίδι και άρχισε να απειλεί τους νοσηλευτές, αντιδρώντας στην απόφαση για μεταφορά του από την μια κλινική στην άλλη.

Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. όπου εντόπισαν τον δράστη έξω από το νοσοκομείο σε έξαλλη κατάσταση να απειλεί το προσωπικό ασφαλείας κρατώντας το ψαλίδι.

«Ήταν διεγερτικός και άκρως επιθετικός. Χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από το θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ότι έβρισκε μπροστά του. Πήγε στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες. Άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στο λαιμό», αναφέρει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο ασθενής σε παροξυσμό ξέφυγε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους με ο ψαλίδι, όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία.

Τότε έπεσαν ακόμη και πυροβολισμοί.

«Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα Επείγοντα και για να καταφέρει να συλλάβει τον ασθενή, πυροβόλησαν οι αστυνομικοί στον αέρα για εκφοβισμό. Με το πυροβολισμό κατατρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση».

Σε σοκ γιατροί και νοσηλευτές

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου που ειδοποιήθηκε και κατέφτασε τη νύχτα στο νοσοκομείο, αναγκάσθηκε να αντικαταστήσει το προσωπικό από τις δύο κλινικές, λόγω της ταραχής και του σοκ που είχαν υποστεί.

«Τι άλλο θα δούμε στα νοσοκομεία… Είμαστε στο έλεος του κάθε νταή. Τι πρέπει να γίνει, για να ληφθούν μέτρα; Όταν συμβεί το κακό τότε να δούμε τι θα έχουν να μας πουν. Για δουλειά πάμε όχι για πόλεμο», σχολιάζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.


Πηγή