Ημέρα ορκωμοσίας και γενεθλίων για τον Στέφανο Κασσελάκη – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του


Ημέρα ορκωμοσίας και γενεθλίων για τον Στέφανο Κασσελάκη – Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις του


Διαφ.


Προς τη λήξη του οδεύει ο κύκλος της στρατιωτικής θητείας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος επανέρχεται στην ενεργό πολιτική δράση.

Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του στο Κέντρο Εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων στη Θήβα, με τον Στέφανο Κασσελάκη να δίνει τον στρατιωτικό του όρκο, λαμβάνοντας – όπως προβλέπεται – ιμητική άδεια.

Παρών στη σημερινή τελετή, η οποία συμπίπτει και με τα γενέθλια του κ. Κασσελάκη, θα είναι ο σύζυγός του, Τάιλερ Μάκμπεθ, ο οποίος επέστρεψε χθες από την Αμερική για τις ανάγκες της τελετής.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 15 Μαρτίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε για πρώτη φορά τις πύλες του στρατοπέδου, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, Θόδωρο Κασσελάκη, ενώ ο σύζυγος του απουσίαζε, καθώς είχε μεταβεί νωρίτερα στις ΗΠΑ, προκειμένου να περάσει χρόνο με την οικογένειά του.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο κ. Κασσελάκης γίνεται σήμερα 36 ετών δεν μπορεί να παραγκωνιστεί από φίλους και συνεργάτες του, με τις πληροφορίες να θέλουν τους κοντινούς του ανθρώπους να έχουν φροντίσει για τον εορτασμό τους, σήμερα στις 9 το βράδυ, σε γνωστό μπαρ, στην περιοχή του Ψυρρή.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, η εορταστική ατμόσφαιρα λόγω της διπλής γιορτής, δεν τον αποξένωσε από την πολιτική επικαιρότητα, καθώς ο ίδιος παρακολουθούσε χθες, κατά πληροφορίες, τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση, μέσα στο στρατόπεδο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσα σε λίγες ώρες, τοποθετήθηκε διαδοχικά τρεις φορές, επιμένοντας στην σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής και προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια διαδικασία, στην οποία ήταν εκ των πραγμάτων απών.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε στην αρχική του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη προκειμένου όπως είπε, να οδηγηθεί ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στη Δικαιοσύνη.

Δείτε παρακάτω τις αναρτήσεις του προέδρου:

Στην ανάρτηση του, βασικό σημείο, αποτελεί το γεγονός ότι καλεί για δεύτερη φορά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «αποχωρήσει αξιοπρεπώς», ενώ ζητάει εξηγήσεις για την αποχώρηση των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Μπορεί εξαιτίας των σταρτιωτικών του υποχρεώσεων ο Στέφανος Κασσελάκης να απουσίαζε απο την Βουλή, χθές (28/3), κατά τη διάρκεια του ψηφίσματος για την πρόταση δυσπιστίας, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε λησμόνησε να αναφερθεί στον κ. Κασσελάκη.

Αναφερόμενος στα όσα είπε σε βίντεο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περί εκλογών με ξένους παρατηρητές, ο πρωθυπουργός είπε ειρωνευόμενος:

«Να σταματήσει επιτέλους ο φαντάρος των 20 ημερών τις ανιστόρητες ανοησίες περί παρατηρητών, νοθείας των εκλογών και αποχώρησης της κυβέρνησης. Ας μάθει ο κ. Κασσελάκης. Ορκίζεται αύριο. Απολύεται… Ναι, ήτανε κουραστική η θητεία»

Πρόσθεσε, επίσης, ότι: «Ας μάθει ότι η δημοκρατία μας γιορτάζει 50 χρόνια ζωής και ακμής. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει τις εκλογές και τη μετάβαση της εξουσίας. Αυτό το κεκτημένο δεν αμφισβητήθηκε ούτε το ’89-’90, ούτε το 2000 για να έρθει να το αμφισβητήσει ο κ. Κασσελάκης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τον χαρακτήρισε υπονομευτή του πολιτεύματος. Αυτή είναι η μία όψη. Η άλλη είναι ότι είναι φαιδρός και δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Κάθε μέρα λέει και μια σαχλαμάρα».


Πηγή