Τραγωδία στα Τέμπη: Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ πήρε μόνο στοιχεία σηματοδότησης (video)


Τραγωδία στα Τέμπη: Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ πήρε μόνο στοιχεία σηματοδότησης (video)


Διαφ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και την έρευνα του δημοσιογράφου Δημήτρη Λάππα αποκαλύπτεται ότι ο Παναγιώτης Τερεζάκης, ο τωρινός διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ που ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 17 Μαρτίου, είναι εκείνος που έδωσε τα φωτοσήματα στην Τροχαία ενώ παρέλειψε να δώσει τις καταγραφές των συνομιλιών μεταξύ σταθμάρχη και μηχανοδηγών, όπως δείχνει και έγγραφο που εξασφάλισε ο δημοσιογράφος.

Διαβάστε ακόμη: ΟΣΕ: Στη μοίρα του ο οργανισμός που παραμένει ακόμα με μεταβατική διοίκηση

Ειδικότερα, από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου προκύπτει ότι από 1 – 17 Μαρτίου ο ΟΣΕ ήταν ακέφαλος, χωρίς δομή, δεδομένου της παραίτησης του διευθύνοντα συμβούλου και προέδρου κ. Πατέρα.

Όσον αφορά τα ηχητικά ντοκουμέντα ο δημοσιογράφος εξήγησε ότι πάρθηκαν από την Καρόλου μέσω της Λάρισας, επειδή στην Λάρισα δεν υπήρχε διαπιστευμένος υπάλληλος εκείνη την στιγμή.

Οι μηχανοδηγοί ζητούν με εξώδικο απαντήσεις για τη διαρροή και την μονταζιέρα

Έγγραφο αποκαλύπτει ότι ο νυν διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ έλαβε μόνο στοιχεία σηματοδότησης

Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί έχουν καταθέσει αίτημα και στον ΟΣΕ και στην Εισαγγελία με το οποίο ζητούν την διερεύνηση για την διαρροή των ηχητικών ντοκουμέντων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με όρους ο Επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το larissanet.gr, ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο Προϊστάμενος του Τμήματος Επιθεώρησης Λάρισας της Υπηρεσίας Υποστήριξης Κυκλοφορίας (σιδηροδρόμων) Κεντρικής και Νοτίου Ελλάδος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος για τη τραγωδία στα Τέμπη. Του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο επιθεωρητής είχε κριθεί προφυλακιστέος μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή στις 31 Μαρτίου 2023. Διώχθηκε σε βαθμό κακουργήματος και το δικαστήριο το αποφάσισε έτσι λόγω της τοποθέτησης του 59χρονου σταθμάρχη στη βραδινή βάρδια της 28ης Φεβρουαρίου. Αποκαλύφθηκε πως γνώριζε πως ο συγκεκριμένος δεν πληροί τα κριτήρια να ανταπεξέλθει στο συγκεκριμένο πόστο.

Είναι γνωστό, ότι οι εσφαλμένοι χειρισμοί του σταθμάρχη το βράδυ της 28ης έστειλαν την επιβατική αμαξοστοιχία στην γραμμή καθόδου αντί της γραμμής ανόδου με τραγική συνέπεια αυτή να συγκρουστεί μετωπικά με την εμπορική αμαξοστοιχία και να χάσουν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Επιθεωρητής την περασμένη άνοιξη είχε απορριφθεί από το Συμβούλιο Εφετών με τις επισημάνσεις ότι κρίνεται πολύ πιθανό να διαπράξει αξιόποινες πράξεις προκειμένου να συγκαλύψει το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται.


Πηγή