«Ξεσκονόπανο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μόνο τότε υποχωρεί η λάσπη…»


«Ξεσκονόπανο» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Μόνο τότε υποχωρεί η λάσπη…»


Διαφ.


Καιρός: Την αγανάκτηση που μας διακατέχει όλους για το σκηνικό του καιρού αυτές τις μέρες εξέφρασε και ο Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Live News.

Ο μετεωρολόγος του Mega αναφέρθηκε στο ρεκόρ 20ετίας που έκανε ο Μάρτιος θερμοκρασιακά και στο γεγονός πως έτσι ακριβώς φαίνεται ότι μας αποχαιρετά κιόλας. Η μικρή αλλαγή που θα υπάρξει τις επόμενες μέρες είναι η σταδιακή υποχώρηση της αφρικανικής σκόνης που έχει σκεπάσει τη χώρα τις τελευταίες ώρες, με τις θερμοκρασίες ωστόσο να μη δείχνουν πτωτικές τάσεις.

Πιο συγκεκριμένα σημείωσε: «Ασταμάτητη μεταφορά σκόνης, μεγάλη προσοχή τις ευπαθείς ομάδες. Πολλή ζέστη, πολλή γύρη παντού και για 24 ώρες θα «πνιγούμε» από αυτό το πράγμα. Σταδιακά από αύριο θα υποχωρήσει. Μέγιστη 11 βαθμοί στην Καστοριά, την ίδια ώρα 33 βαθμοί στην Κρήτη! Είναι απίστευτο!»

Η αναλυτική πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου:

Πασχαλιά «ψυγείο» από τα Μερομήνια: «Το κρύο δυστυχώς θα επιστρέψει όταν…»

Μερομήνια 2024: Πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας προβλέπουν τα μερομήνια, πότε θα κάνει τσουχτερό κρύο ή θα χιονίσει. Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα και πότε θα έρθουν οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες.

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα μερομήνια καταγράφουν τάσεις. Παράλληλα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για την αφρικανική σκόνη – «Πρέπει να δείξετε προσοχή…»

Μερομήνια 2024: Η εξέλιξη του καιρού ανά μήνα

Απρίλιος

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή