Στα «μαύρα» ο Βόλος: Ανείπωτη θλίψη για την Αφροδίτη Ευαγγελινού – Αφήνει πίσω της δύο κόρες


Στα «μαύρα» ο Βόλος: Ανείπωτη θλίψη για την Αφροδίτη Ευαγγελινού – Αφήνει πίσω της δύο κόρες


Διαφ.


Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Βόλος από τον θάνατο της δικηγόρου Αφροδίτης Ευαγγελινού, η οποία «έφυγε» σε ηλικία μόλις 48 ετών.

Η εκλιπούσα ήταν παντρεμένη με τον ΓΙάννη Κοντορίζο, με τον οποίο είχαν δύο κόρες, την Εβίτα και τη Νίκη.

Η κηδεία της θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή (8/3) και ώρα 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου – Βόλου. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Σταγιατών.

Πέθανε η δικηγόρος Αφροδίτη Ευαγγελινού

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός ο Ανθυπασπιστής Κρούσαρης – Αφήνει πίσω δύο παιδιά και τη σύζυγό του

Ανείπωτος θρήνος στον Βόλο και στις Ένοπλες Δυνάμεις, μετά τον θάνατο του Ανθυπασπιστή Στυλιανού Κρούσαρη, σε ηλικία μόλις 48 ετών. Ενώ πρόσφατα πέθανε και ο 35χρονος σμηναγός Γιώργος Αναγνώστου.

Ο άνδρας που αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα, εντοπίστηκε χωρίς αισθήσεις από τη γυναίκα του. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών προσπάθησαν με ανανήψεις να επαναφέρουν τις αισθήσεις του, ωστόσο, κάτι τέτοιο κατέστη ανέφικτο.

Νεκρός ο Ανθυπασπιστής Κρούσαρης

Ο εκλιπών αφήνει πίσω του σύζυγο, δύο παιδιά, γονείς, αδέλφια, ανίψια και λοιπούς συγγενείς. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 7 Μαρτίου, στις 16:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αλυκών.

Πέθανε ο Σταύρος Ντουφεξής – Είχε χάσει την κόρη από τον πρώτο του γάμο πριν 9 χρόνια

Σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου, έγινε γνωστό πως έφυγε από τη ζωή ο πολύ γνωστός και σπουδαίος συνθέτης, Δήμος Μούτσης. Ανακοινώθηκε, ωστόσο, πως την τελευταία του πνοή άφησε και ο Σταύρος Ντουφεξής, ένας επιτυχημένος σκηνοθέτης, σε ηλικία 91 ετών.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από μία ανάρτηση του Γιώργου Λιβανού στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, κατά την οποία αποχαιρετά τον συνάδελφό του, με τα σχόλια να γεμίζουν με μηνύματα συμπαράστασης για την απώλεια αυτή.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Σταύρου Ντουφεξή

«Αντίο αγαπημένε μου ξεχωριστέ Δάσκαλε», έγραψε στην πρώτη ανάρτηση.

Και συνέχισε: «Ταξίδεψε σήμερα & ο Σταύρος Ντουφεξής, κορυφαίος σκηνοθέτης του θεάτρου μας, που πέραν από δάσκαλος μου στη Σχολή , με επέλλεξε τόσο για τις Επιδαύρειες Ικέτιδες όσο και για την τραγωδία Πέρσαι στο πρωτότυπο, που ηχογραφήσαμε (*Γιάννης Νταλιάνης, Μιχάλης Κουκουλομμάτης, Νίκος Αρβανίτης, Νίκος Καραγέωργος) & θα υπάρχει πάντα στο Μουσείο Κλασσικής Ιστορίας του Μονάχου.

Με σπουδαία καριέρα στη Γερμανία και τη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Μέγας γνώστης του μπρεχτικού θεάτρου, από τους πρώτους εκφραστές της λεγόμενης γερμανικής σχολής στη χώρα μας. Καλό ταξίδι Δάσκαλε».

Ποιος ήταν

Στην πρώτη ανάρτηση αναγράφεται και το βιογραφικό του σκηνοθέτη: Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1932. Ήταν ένας σημαντικός σκηνοθέτης. Και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σπούδασε στην Βιέννη και στο Βερολίνο και έκανε γύρω στις 80 παραστάσεις στις γερμονόφωνες χώρες. Έως το 1974 που γύρισε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με τα κρατικά Θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους, έχοντας πλάι του πάντα την θεατρολόγο και κριτικό Άννυ Κολτσιδοπούλου, σύντροφό του στη ζωή.

Η εμβληματική παράστασή του για μένα ήταν «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ» -το 1976, στο Εθνικό, με την Ράνια Οικονομίδου στον επώνυμο ρόλο- όπου μας έδωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα αξεπέραστο μοντέλο μπρεχτικής παράστασης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγιναν πικρά μετά το θάνατο, το 2015, στα 47 της χρόνια, της κόρης του από τον πρώτο του γάμο, της έξοχης μέτζο σοπράνο Στέλλας Ντουφεξή. Ας είναι αναπαυμένος.


Πηγή