«Κατακλυσμός» στην Θεσσαλονίκη: Ισχυρές καταιγίδες και πτώσεις δένδρων – Επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων


«Κατακλυσμός» στην Θεσσαλονίκη: Ισχυρές καταιγίδες και πτώσεις δένδρων – Επέμβαση της Πυροσβεστικής για άντληση υδάτων


Διαφ.


Κακοκαιρία: Προβλήματα δημιούργησε η έντονη καταιγίδα που πλήττει από το απόγευμα της Πέμπτης (9/5) τη Θεσσαλονίκη.

Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Θοδωρή Κολυδά για την κακοκαιρία.

Η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, δέχονται τις πρώτες κλήσεις για πλημμυρισμένα ισόγεια αλλά και πτώσεις δέντρων. Στην οδό Κούσκουρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πριν από λίγο έπεσε δέντρο στο οδόστρωμα με στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής να προσπαθούν αυτή την ώρα να το απομακρύνουν.

Το τούνελ της οδού Αγίων Πάντων έχει κλείσει καθώς πλημμύρισε από την σφοδρή βροχόπτωση.

Πτώσεις δέντρων έχουν αναφερθεί και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης. Στους δρόμους για να συνδράμουν στις αρχές έχουν βγει και εργαζόμενοι στους δήμους.

Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί 25 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και δύο μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Συγκεκριμένα, στην οδό Λαγκαδά για μία μητέρα με το παιδί της από αυτοκίνητο και στην οδό Ταντάλου για μία ηλικιωμένη από το σπίτι της.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων αναμένεται να αυξηθούν.

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακό χάος λόγω της νεροποντής

Το απόλυτο χάος έφερε στο κυκλοφοριακό, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η ισχυρή νεροποντή που έπληξε το απόγευμα της Πέμπτης την πόλη.

Κεντρικοί δρόμοι της Θεσσαλονίκης έχουν γεμίσει με νερό, ενώ είναι αρκετά τα οχήματα που ακινητοποιήθηκαν λόγω της υψηλής στάθμης του νερού από τη βροχή.

Οι οδοί Εθνικής Αμύνης, 26ης Οκτωβρίου που περνά μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, η οδός Λαγκαδά στο ύψος του Βαρδάρη, η Εγνατία αλλά και η λεωφόρος Νίκης έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Μέχρι και αυτήν την ώρα, το τούνελ στην οδό Αγίων Πάντων, δίπλα από τον Ν.Σ.Σ. Θεσσαλονίκης, παραμένει κλειστό, καθώς έχει πλημμυρίσει από την σφοδρή βροχόπτωση. Στο σημείο έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς και στην οδό Μοναστηρίου, λίγο παρακάτω.


Πηγή