Το ξεκαθάρισε για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος: «Είναι σίγουρο ότι οι βροχές που έρχονται…»


Το ξεκαθάρισε για τον καιρό ο Γιάννης Καλλιάνος: «Είναι σίγουρο ότι οι βροχές που έρχονται…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος ήταν αρκετά ξεκάθαρο για το τι μας περιμένει σήμερα (8/3) και, γενικά, το επόμενο 24ωρο από άποψη καιρικών συνθηκών, αναφέροντας πως θα υπάρξουν φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τον Τάσο Αρνιακό παράλληλα να μας ενημερώνει για το τι να περιμένουμε μέχρι το τέλος της Αποκριάς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά και κεντρικά τμήματα της Μακεδονίας, σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, σε τμήματα της Ηπείρου και των βορείων Επτανήσων, καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας αναμένονται νεφώσεις και μεγαλύτερα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 10 – 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Η θερμοκρασία από 7 – 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 μποφόρ.

Καιρός σήμερα 8/3: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές πριν από το Σαββατοκύριακο – Πού θα σημειωθούν τα φαινόμενα

Καιρός σήμερα: Το τέλος της εβδομάδας θα μας βρει σήμερα (8/3) με τα φαινόμενα να μη λείπουν, φέρνοντας βροχές και, επίσης, πτώση της θερμοκρασίας πριν από ένα βελτιωμένο σκηνικό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή, στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς πρόσκαιρα στις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα κεντρικά και βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Ο υδράργυρος στα βόρεια θα δείξει 12 με 14 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία τους 15 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάλυση του καιρού για σήμερα (8/3)

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Στις Σποράδες αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και στις Σποράδες 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορειοανατολικούς. Από το απόγευμα ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται γενικώς λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Ωστόσο, στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν εκ νέου τις απογευματινές ώρες τα ορεινά της Μακεδονίας, όπου πρόσκαιρα θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά θαλάσσια έως 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι, στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 μποφόρ, τοπικά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό στα ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Για την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι νωρίς το απόγευμα με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βορειοανατολικοί, με εξασθένηση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ και από το μεσημέρι βόρειοι-βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα πνέουν άνεμοι αρχικά από δυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα από τα βόρεια θα γίνουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).


Πηγή