72 ώρες καιρικό «αλαλούμ»: Ισχυρή προειδοποίηση από την Χριστίνα Σούζη (video)


72 ώρες καιρικό «αλαλούμ»: Ισχυρή προειδοποίηση από την Χριστίνα Σούζη (video)


Διαφ.


Καιρός: Σήμερα Τετάρτη (6/3) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές με σταδιακή βελτίωση, σύμφωνα με την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι Άνεμοι Δ 3 με 5 στα Νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει το μεσημέρι στα βόρεια έως 16 με 17 βαθμούς, και στην υπόλοιπη χώρα έως 18 με 19 βαθμούς.

Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στα Δυτικά , Κεντρικά και Βόρεια κυρίως από το απόγευμα. Οι Άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί 3 με 5 και στα Νότια μέχρι 6 μποφόρ και η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Α και Ν , που βαθμιαία θα σταματήσουν. Βόρειοι Άνεμοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τέλος το Σ/Κ ,δεν αναμένονται αξιόλογες βροχές , η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως την Κυριακή.

Αττική

Καιρός σήμερα. Σχεδόν αίθριος και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα Β του νομού και είναι πιθανό να βρέξει. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ Θερμοκρασία: έως 19 βαθμούς.

Θεσ/νίκη

Καιρός σήμερα. Λίγη συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές από αργά το απόγευμα. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: έως 16 βαθμούς.

Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια: Ποιες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία;

Καιρός: Η καταιγίδα που πέρασε από την Αττική κινείται προς το ανατολικό Αιγαίο, ενώ ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η κακοκαιρία που πλησιάζει συνοδεύεται από αστάθεια, υποδεικνύοντας την πιθανότητα εμφάνισης τοπικών βροχών – καταιγίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μικρότερη ένταση και διάρκεια.

Σήμερα στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι. Από το απόγευμα, κυρίως μεταξύ 6 και 8 το βράδυ, αναμένονται τοπικές βροχές.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα προς το τέλος της εβδομάδας θα κινηθεί μία πολική αέρια μάζα από την Ουκρανία, που σημαίνει Παρασκευή (08/03) και Σάββατο (09/03) θα έχουμε κρύο ιδιαίτερα στην ανατολική και βόρεια Ελλάδα.

Αναμένονται μάλιστα και λίγα χιόνια σε ορεινές περιοχές, ίσως και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στη Θράκη.

Αναλυτικά η ανάρτηση Μαρουσάκη:


Πηγή