Φωτιά στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για όλους τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας


Φωτιά στο Μάτι: Ασκήθηκε έφεση για όλους τους κατηγορούμενους της εθνικής τραγωδίας


Διαφ.


Έφεση για το σύνολο της πρωτόδικης απόφασης που αφορά στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι και στις γύρω περιοχές, το καλοκαίρι του 2018, η οποία προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, άσκησε η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.

Διαβάστε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης για Μάτι: «Αυτή η δικαιοσύνη της ατιμωρησίας πρέπει να αλλάξει» – Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εδώλιο του δευτεροβάθμιο δικαστηρίου θα καθίσουν ξανά σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι 21 αθωωθέντες και οι πέντε από τους έξι καταδικασθέντες. Μόνη εξαίρεση ο ηλικιωμένος άνδρας που καταδικάστηκε για την έναρξη της φωτιάς, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών, ποινή που δεν επιτρέπει την άσκηση έφεσης.

Πυρκαγιά στο Μάτι

Ειδικότερα ως προς τους καταδικασθέντες, θα εξεταστούν τόσο οι ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν (από 3 έτη έως 111 χρόνια), όσο και τα ελαφρυντικά που χορηγήθηκαν σε ορισμένους από αυτούς. Τέλος, θα επανεξεταστεί και η απόφαση του δικαστηρίου να μετατραπούν οι επιβληθείσες ποινές σε εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ ημερησίως.

Πλέον, η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να καθαρογράψει όσο το δυνατόν ταχύτερα την πρωτόδικη απόφαση προκειμένου οι διαδικασίες να κινηθούν με γοργούς ρυθμούς για την αποφυγή του ενδεχόμενου παραγραφής.


Πηγή