«Λευκή απειλή» από τα Μερομήνια: «Επικίνδυνα φαινόμενα και κύμα χιονιά μετά τα 20άρια»


«Λευκή απειλή» από τα Μερομήνια: «Επικίνδυνα φαινόμενα και κύμα χιονιά μετά τα 20άρια»


Διαφ.


Καιρός: Τσουχτερό κρύο, βροχές, χιόνια αναμένονται μέχρι και Μάρτιο, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Αλλαγή σκηνικού θα σημειωθεί από το τέλος Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Μερομήνια: Οι αναλυτικές προβλέψεις ανα μήνα

Ιανουάριος 2024

Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος!

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

«Αλλόκοτος καιρός! Τρεις εποχές σε μια εβδομάδα» – Καιρικό αλαλούμ Κλέαρχου Μαρουσάκη (Video)

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης σήμερα (15/1) και αύριο (16/1) θα επιμείνει το φθινοπωρινό μοτίβο του καιρού, με έντονα φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) να αναμένονται στην δυτική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Ο καιρός θα είναι πιο ανοικτός από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά (Μακεδονία, Θράκη). Παράλληλα, νότιοι θα πνέουν οι άνεμοι, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας για την εξέλιξη του καιρού, ασανσέρ θα θυμίζει η θερμοκρασία την εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε

Από την Τετάρτη (17/1) και στην συνέχεια πάμε σε πιο ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς μια αρκετά θερμή αέρια μάζα έρχεται από την κεντρική Μεσόγειο όπου θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο στους 18-20 βαθμούς Κελσίου κοντά στην Παρασκευή (19/1).

Ομως, από το Σαββατοκύριακο και έπειτα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, θα μας επισκεφθούν ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη, με αποτέλεσμα να πέσει αισθητά η θερμοκρασία, ενώ αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σε χαμηλά υψόμετρα. Το κύμα κακοκαιρίας δεν θα διαρκέσει για πολύ όμως.


Πηγή