Δημοσκοπήσεις: «Μονότερμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ – Σε «πρώτο πλάνο» τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, μη κρατικά πανεπιστήμια, οπαδική βία (photos)


Δημοσκοπήσεις: «Μονότερμα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ΝΔ – Σε «πρώτο πλάνο» τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών, μη κρατικά πανεπιστήμια, οπαδική βία (photos)


Διαφ.


Δύο ακόμη δημοσκοπήσεις διεξήχθησαν από την Pulse και τη Metron Analysis, για να επιβεβαιώσουν την υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας και ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αντίπαλο.

Το κυβερνών κόμμα βρίσκεται πρώτο σε προτίμηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είναι σταθερά τρίτος, πίσω από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Τέσσερα κόμματα εμφανίζονται πλέον με διψήφιο ποσοστό στην εκτίμηση ψήφου αμφότερων των εταιρειών.

Θυμηθείτε επίσης τη δημοσκόπηση Opinion Poll: Προβάδισμα 23,1 μονάδων για ΝΔ και κυριαρχία Μητσοτάκη – Σταθερά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και κατάρρευση για ΣΥΡΙΖΑ (video)

Pulse: Κυρίαρχη ΝΔ πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,5%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 13% και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται τρίτος στο 12%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 8,5% και η Ελληνική Λύση λαμβάνει 5%. Η Νίκη βρίσκεται στο 3% και ακολουθούν η Πλεύση Ελευθερίας με 2,5%, η Νέα Αριστερά και το ΜέΡΑ25 με 2%. «Άλλο» δηλώνει το 2,5%, «Αποχή/Άκυρο/Λευκό» το 3,5% και «Αναποφάσιστοι» το 11%.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Στην εκτίμηση ψήφου με σενάριο κατανομής των αναποφάσιστων, τα αντίστοιχα ποσοστά που διαμορφώνονται είναι: Νέα Δημοκρατία 37%, ΠΑΣΟΚ 15%, ΣΥΡΙΖΑ 14%, ΚΚΕ 10%, Ελληνική Λύση 6%, Σπαρτιάτες 3,5%, Νίκη 3,5%, Πλεύση Ελευθερίας 3%, Νέα Αριστερά 2,5%, ΜέΡΑ25 2,5%.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Metron Analysis: Σταθερά πρώτη η ΝΔ σε πρόθεση και εκτίμηση ψήφου

Σχεδόν παρόμοια είναι και τα αποτελέσματα της Metron Analysis. Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει 30,9% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με 11,4%. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην 3η θέση με 10,1% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,1% και η Ελληνική Λύση με 5,9%. Η Νίκη στο 3% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας. Ακολουθούν Σπαρτιάτες με 2,5%, Νέα Αριστερά με 2% και ΜέΡΑ25 με 1,8%.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, τα αντίστοιχα ποσοστά διαμορφώνονται: Νέα Δημοκρατία 38%, ΠΑΣΟΚ 14%, ΣΥΡΙΖΑ 12,4%, ΚΚΕ 10%, Ελληνική Λύση 7,2%, Νίκη 3,7%, Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, Σπαρτιάτες 3%, ΜέΡΑ25 2,4%, Νέα Αριστερά 2,4%.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Metron Analysis: Χωρίς αντίπαλο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι με διαφορά καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41% στη δημοσκόπηση της Metron Analysis. Δεύτερος αναδεικνύεται ο «κανένας» με 31% και στην τρίτη θέση είναι οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό μόλις 5%.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών εξακολουθεί να είναι είναι η «καλπάζουσα» ακρίβεια με το 69% να απαντά «πολύ» στην ερώτηση «πόσο σας απασχολούν η ακρίβεια και οι αυξήσεις των τιμών». Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα αποτελεί τον μεγαλύτερο «βραχνά» για τους πολίτες.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Pulse: 47% λέει «ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στην δημοσκόπηση της Pulse, στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων», το 47% απαντά σίγουρα / μάλλον θετικά, ενώ το 40% απαντά σίγουρα / μάλλον αρνητικά.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Στην ερώτηση «λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων: Με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;», το 30% απαντά «θα επιθυμούσα να μην επιτραπεί», το 26% λέει ότι θα προτιμούσε να επιτραπεί και το 28% ότι «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί». Αδιάφορο για το ζήτημα δηλώνει το 5% των ερωτηθέντων και το 11% δήλωσε δεν ξέρω ή δεν απάντησε.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Pulse: Οπαδική βία και μέτρα αντιμετώπισης

Στη δημοσκόπηση της Pulse, όσον αφορά την οπαδική βία, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αποτελεί μέρος ευρύτερου κοινωνικού θέματος εκδηλώσεων βίας (ποσοστό 81%), ενώ το 14% εκτιμά ότι οφείλεται σε χαρακτηριστικά του χώρου του αθλητισμού.

Σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας, το 43% πιστεύει ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κάποιες διορθώσεις. Το 11% εκτιμά ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και όπως πρέπει. Πάντως, το 34% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 12% δηλώνει «δεν ξέρω / δεν απαντώ / δεν έχω άποψη».

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Pulse: Τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών

Το «καυτό» ζήτημα του γάμου ομόφυλων ζευγαριών αλλά και της τεκνοθεσίας αποτυπώνει δημοσκόπηση της Pulse.

Ως προς την τεκνοθεσία, σχεδόν 6 στους 10 (ποσοστό 56%) διαφωνούν με τη νομική αναγνώριση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου. Το 36% απαντά ότι το βλέπει θετικά.

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse

Δημοσκοπήσεις Metron και Pulse


Πηγή