Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καλαντζής


Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καλαντζής


Διαφ.


Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Καναντζής. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ: «”Έφυγε” σήμερα από κοντά μας ο αγαπητός συνάδελφος και πρώην εκπρόσωπος των συνταξιούχων – μελών της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Καλαντζής».

Δείτε επίσης: Συγκλονίζει πασίγνωστος δημοσιογράφος: «Ετοιμάζω βαλίτσες για το τελευταίο της ζωής μου ταξίδειον»

Πέθανε ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Βουγιουκλάκης

Ηλίας Βουγιουκλάκης
Ηλίας Βουγιουκλάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, ο πρώην Βουλευτής Β’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Βουγιουκλάκης! Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης εξελέγη Βουλευτής για πρώτη φορά με το κόμμα το 1974 και έμεινε στα έδρανα του Κοινοβουλίου μέχρι το 1993. Το 1994 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά τον πρώην Βουλευτή Β’ Πειραιά Ηλία Βουγιουκλάκη. Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης γεννήθηκε στη Λάγια Λακωνίας το 1945. Σπούδασε πολιτικές και νομικές επιστήμες και υπήρξε κορυφαίος ποινικολόγος.

Από τα φοιτητικά του χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση ως Πρόεδρος των Λακώνων φοιτητών και της Φοιτητικής Πνευματικής Εστίας Πειραιώς και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών, ενώ έντονη ήταν και η αντιδικτατορική δράση που ανέπτυξε υπερασπιζόμενος δωρεάν άλλους αγωνιστές σε έκτακτα στρατοδικεία.

Ο Ηλίας Βουγιουκλάκης υπήρξε διαχρονικά ένας πολιτικός με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αγωνιστικότητα, ήθος και σημαντική προσφορά στην παράταξη. Εξελέγη για πρώτη φορά Βουλευτής το 1974, ενώ υπηρέτησε την πατρίδα και τους συμπολίτες του από τα έδρανα του Κοινοβουλίου μέχρι το 1993 και το 1994 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.»

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αυστραλία: Κάηκαν ζωντανά 5 παιδιά μαζί με τον πατέρα τους μέσα στο σπίτι τους (photo)

Πέντε αγόρια και ο πατέρας τους έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί σε κατοικία στην πολιτεία Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η σύζυγος του άνδρα και μητέρα των αγοριών ξέφυγε σώα από την ιδιοκτησία στο Ράσελ Άιλαντ, μια μικρή κοινότητα περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μπρίσμπεϊν, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Ματ Κέλι. «Αυτή τη στιγμή είναι συναισθηματικά τρομερά συγκλονισμένη», είπε ο Κέλι στους δημοσιογράφους στη γειτονική πόλη Ρέντλαντ Μπέι, προσθέτοντας πως «η γυναίκα έχασε ολόκληρη την οικογένειά της».

«Είναι αληθινά τραγικό. Αυτά είναι αγόρια που θα μπορούσαν να γίνουν άνδρες στο μέλλον και ένας άνδρας έχασε κι αυτός τη ζωή του», δήλωσε. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κουίνσλαντ ανακοίνωσε πως η κατοικία κατέρρευσε εξαιτίας της φωτιάς ενώ έχουν υποστεί ζημιές μερικές γειτονικές κατοικίες.

Διασώστες προσέφεραν επιτόπου τις πρώτες βοήθειες σε εννέα τραυματίες ενώ τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Κουίνσλαντ. Τουλάχιστον 20 πυροσβέστες έσπευσαν για να κατασβέσουν την πυρκαγιά, μετέδωσε το αυσταλιανό δίκτυο ABC.

Διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιά, ενώ δεν υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, ανακοίνωσε η αστυνομία.


Πηγή