«Απασφάλισαν» τα Μερομήνια – «Το πιο περίεργο φαινόμενο του καλοκαιριού…»


«Απασφάλισαν» τα Μερομήνια – «Το πιο περίεργο φαινόμενο του καλοκαιριού…»


Διαφ.


Καιρός: Ακραία καιρικά φαινόμενα μέσα στο φετινό καλοκαίρι είχαν «δει» τα Μερομήνια και όπως φάνηκε άδικο δεν είχαν. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, έρχεται ένα εξαιρετικά ζεστό υπόλοιπο Αυγούστου, με 40αρια αλλά και κάτι ακόμη πιο… περίεργο!

Μερομήνια: Ο καιρός του Αυγούστου 2023

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2023

Τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και ο λαός αναμένεται να ξεχυθεί στις παραλίες της χώρας. Ο καύσωνας θα πλήξει όλη τη χώρα με τις θερμοκρασίες να παραμένουν άνω των 40 °C. Τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου είναι πιθανή και η εμφάνιση της αφρικανικής σκόνης.

Την ημέρα της Παναγίας (15/8/2023) θα έχουμε αρκετή ζέστη και απουσία ανέμων. Στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, ο καιρός αναμένεται ζεστός και υγρός στα νοτιοανατολικά και ανατολικά τμήματα της χώρας. Πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στη Μακεδονία. Πολύ πιθανόν είναι περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας να «χτυπηθούν» από καταιγίδες.

Η σταδιακή επιστροφή των εκδρομέων στα τέλη του Αυγούστου αναμένεται να γίνει με πολλούς νοτιάδες και ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

«Κατεδάφιση» από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – «Πλησιάζοντας στον 15αύγουστο το σκηνικό αλλάζει ολικά!»

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η σημερινή ημέρα (6/8) στη χώρα μας. Αναλυτικά η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN μίλησε αλλαγή σκηνικού συνολικά από απόψε και στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, κάτι που φαίνεται να διατηρείται οδεύοντας προς τον 15αυγουστο. Την ίδια ώρα βέβαια, «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Κέρκυρα: Έντονη βροχόπτωση με χαλάζι – Απεγκλωβισμός 10 ανθρώπων στο Πόρτο Τιμόνι

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του OPEN:

«Της Μεταμορφώσεως» θα γίνει με τον καιρό την Κυριακή – «Άνοιξε» τα χαρτιά του ο Γιάννης Καλλιάνος (video)

Καιρός: Και ενώ η κακοκαιρία Petar «σαρώνει» κυριολεκτικά την χώρα, ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε την πρόγνωση για την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Mega, τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές περιοχές της χώρας.

Στα Επτάνησα, στη δυτική Πελοπόννησο, σε περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Ηπείρου, καθώς και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας θα σημειωθούν κατά περιόδους λίγες τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.

Τοπικές βροχές αναμένονται και στα βόρεια σύνορα της χώρας, αλλά και σε τμήματα της Θράκης, κυρίως στον Έβρο και τη Ροδόπη.

Στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες, και στο Αιγαίο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 4-5 μποφόρ.


Πηγή