Τέμπη: Έγγραφο «φωτιά» έρχεται στο φως – Είχαν προειδοποιήσει από το 2021 οι σταθμάρχες για λειτουργικό πρόβλημα – Ελλάδα


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τις ελλείψεις στον ελληνικό σιδηρόδρομο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που στοίχησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους όταν σημειώθηκε μετωπική σύγκρουση επιβατικής και εμπορικής αμαξοστοιχίας.


Διαφ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, οι ίδιοι οι σταθμάρχες έστειλαν το 2021 έγγραφο στο υπουργείο Μεταφορών, στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ και στην πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

«Σειρήνα» από τον Τάσο Αρνιακό - «Ο χειμώνας επιμένει και τα φαινόμενα...»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Σειρήνα» από τον Τάσο Αρνιακό - «Ο χειμώνας επιμένει και τα φαινόμενα...»

Σε αυτό αναφέρουν ότι έχουν πληροφορηθεί για την κατάργηση του σταθμού της Έδεσσας. Σύμφωνα με τους ίδιους, αυτό θέτει σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία των συρμών και καταστρατηγεί τον γενικό κανονισμό κυκλοφορίας, τονίζοντας ότι είναι νόμος του κράτους και δεν γίνεται να αγνοείται.

340 χιλιόμετρα χωρίς σταθμάρχη

Στο έγγραφο αναφέρουν ότι από το Πλατύ μέχρι τη Φλώρινα και αντίστροφα, πρόκειται για μία τεράστια απόσταση 340 χιλιομέτρων όπου το τρένο χρειαζόταν 4:20 λεπτά για να τη διασχίσει χωρίς την εποπτεία κάποιου σταθμάρχη.

Μάλιστα επισημαίνουν τους σοβαρούς κινδύνους, καθώς είχαν καταγγείλει ότι σε πολλά σημεία υπάρχουν κατολισθήσεις βράχων και είναι αδύνατη η επικοινωνία με κάθε τρόπο. Επιπλέον σημείωναν ότι υπάρχουν 10 «τυφλές» διαβάσεις, 14 τούνελ και 5 γέφυρες.

Μέσα από τα έγγραφα που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι φαίνεται πόσο σοβαρή είναι κατάσταση σε μεγάλο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας. Την ίδια ώρα σημειώνουν ότι όσες φορές και αν οι εργαζόμενοι επανέφεραν οι εργαζόμενοι, δεν βρέθηκε λύση.

Τραγωδία στα Τέμπη: Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι πριν και μετά την σύγκρουση των τρένων - Η κρίσιμη ερώτηση του ρυθμιστή κυκλοφορίας στην Αθήνα και τα «μασημένα» λόγια του σταθμάρχη (video)

Νέα ηχητικά ντοκουμέντα από τις επικοινωνίες που είχε ο σταθμάρχης της Λάρισας το μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη, με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας αλλά και τη σταθμάρχη των Νέων Πόρων έρχονται στο «φως».

Στις συνομιλίες που δημοσιεύει το protothema.gr ακούγονται οι διάλογοι του σταθμάρχη, λίγα λεπτά πριν από το δυστύχημα, αλλά και τις στιγμές που αντιλήφθηκαν πως η εμπορική αμαξοστοιχία και το Intercity 62 συγκρούστηκαν μετωπικά.

23:05 – Ο σταθμάρχης μιλάει με τη συνάδελφό του στους Νέους Πόρους για την αναχώρηση του Intercity

23:24 – Ο σταθμάρχης επικοινωνεί με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας στην Αθήνα και ενημερώνεται για ένα πρόβλημα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

23:27 – Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας στην Αθήνα επικοινωνεί ξανά με τον σταθμάρχη για το πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

23:47 – Ο σταθμάρχης Λάρισας μιλάει με τον ρυθμιστή κυκλοφορίας για την «τράκα» που έγινε με τα τρένα. Η Αθήνα ρωτάει για το αν το τρένο ήταν στο ρεύμα ανόδου.

23:57 – Ο ρυθμιστής κυκλοφορία επιμένει να ρωτάει τον σταθμάρχη για τη γραμμή που έφυγε το τρένο και αν έχει πληροφορίες για τη σύγκρουση. Ο σταθμάρχης μιλάει για προβλήματα που είχε όλη μέρα με τα κλειδιά.

00:06 – Η σταθμάρχης Νέων Πόρων ρωτά τον συνάδελφό της στη Λάρισα τι έχει συμβεί

00:21 – Ο ρυθμιστής κυκλοφορίας ρωτά ξανά τον σταθμάρχη: «Εσένα άνοδο σου έδειχνε, σωστά;». «Ναι« απαντά ο η Λάρισα.


Πηγή