Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έφοδος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων στα γραφεία του ΟΣΕ – Πήρε έγγραφα και ηχογραφημένες συνομιλίες – Ελλάδα


Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης από στελέχη της ΡΑΣ, όπως μετέδωσε στο OPEN, ο Μίλτος Σακελλάρης. Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να ρίξουν περισσότερο φως στην σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.


Διαφ.


Συγκεκριμένα ερευνά ηχογραφημένες συνομιλίες και τυχόν σημαντικά έγγραφα, ενώ σύμφωνα με το OPEN τα στελέχη της ΡΑΣ έχουν προσχωρήσει σε συγκεκριμένες κατασχέσεις. Από εδώ και στο εξής έχουν το δικαίωμα να συντάξουν πόρισμα για τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας το οποίο μπορούν να στείλουν τόσο στον Εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση όσο και στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εκλογές 2023: Νέες δημοσκοπήσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τραγωδία στα Τέμπη! Ποιοι καταρρέουν, ποιοι κερδίζουν;

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Εκλογές 2023: Νέες δημοσκοπήσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τραγωδία στα Τέμπη! Ποιοι καταρρέουν, ποιοι κερδίζουν;

Σύμφωνα με τον Μίλτο Σακελλάρη, πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί ακόμα και ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας του ΟΣΕ. Το συγκεκριμένο πόρισμα αναμένεται να σταλεί ακόμα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Σιδηροδρόμων για να αποφασίσει εκείνη αν θα γίνει ανάκληση του πιστοποιητικού ασφαλείας της Hellenic Train.

Ενώ, βαθύτατα συγκινημένος εμφανίστηκε πατέρας 20χρονου πολυτραυματία από το δυστύχημα των Τεμπών μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24, ενημερώνοντας πως ο 20χρονος γιος του αποσωληνώθηκε και τους χαμογέλασε.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σε αργία οι γιατροί για την αναρρωτική άδεια του επιθεωρητή του ΟΣΕ - Δεν υπεβλήθη σε καμία εξέταση!

Σε αναστολή καθηκόντων τίθενται οι εμπλεκόμενοι γιατροί στην υπόθεση της αναρρωτική άδειας που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή του σταθμάρχη Λάρισας, για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ενώ, τα εφιαλτικά λεπτά αμέσως μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη με 57 νεκρούς περιέγραψε ο 20χρονος, Δημήτρης, ο οποίος βγήκε ζωντανός

Οι γιατροί παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο, μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ και ο φάκελος διαβιβάζεται αμελλητί από τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη, στην Ανακρίτρια λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης.

Όπως προέκυψε από την ΕΔΕ ο επιθεωρητής στους σταθμάρχη Λάρισας έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ.

Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής έλαβε αναρρωτική άδεια ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ’ εντολή του διευθυντή πήρε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η σπουδή έκδοσης μιας τέτοιας γνωμάτευσης εκτός της συνήθους διαδικασίας που απαιτεί επίσκεψη σε ΤΕΠ ή σε τακτικό ραντεβού και διαγνωστικό έλεγχο και στον χρόνο που γίνεται ήτοι ένα 24ώρο μετά το πολύνεκρο δυστύχημα δικαιολογεί απολύτως τον πειθαρχικό έλεγχο και την ποινική αξιολόγηση των συμπεριφορών.


Πηγή