Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Αυτή είναι η Επιτροπή που θα διερευνήσει τα αίτια της τραγωδίας! – Ελλάδα


Κατόπιν εντολής του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης ανακοίνωσε τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής για τη «διερεύνηση και ανάδειξη των συστημικών προβλημάτων και δυσλειτουργιών που οδήγησαν στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών». Παράλληλα, διαβάστε εδώ την συγκλονιστική περιγραφή ενός 20χρονου διασωθέντα φοιτητή!


Διαφ.


Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι:

Ντυμένες στα ροζ: 10 μέρες πριν οι δίδυμες και η ξαδέλφη τους είχαν βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ντυμένες στα ροζ: 10 μέρες πριν οι δίδυμες και η ξαδέλφη τους είχαν βαφτίσει ένα μικρό κοριτσάκι!

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Ήταν στο 4ο βαγόνι αλλά...: Θα είχαν σωθεί οι 3 ξαδέλφες αν δεν πήγαιναν στο κυλικείο την... λάθος στιγμή!

Σύγκρουση δύο τρένων σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2) λίγο έξω από τα Τέμπη, όπου μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 57 ανθρώπους με τους περισσότερους να είναι νεαρής ηλικίας. Δεκάδες είναι και οι τραυματίες, ενώ οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν αγνοούμενους μέσα στα συντρίμμια των τρένων. Οι επιχειρήσεις στο σημείο της σύγκρουσης θα συνεχιστούν σήμερα Παρασκευή (3/3) και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το μεσημέρι.

Σήμερα Παρασκευή (3/3) μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και την Όλγα Λαφαζάνη ο 28χρονος Νίκος, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε στα Τέμπη. Μεταξύ άλλων ο 28χρονος αναφέρθηκε και στα τρία κορίτσια, τις δίδυμες και την ξαδέρφη τους που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, τις οποίες είδε λίγο πριν το δυστύχημα.

«Ήμασταν στο τέταρτο βαγόνι, ήταν δύσκολο να βγούμε γιατί είχε σπάσει η πόρτα. Όταν βγήκαμε είχε ήδη πάρει φωτιά το τρίτο, από εκεί βλέπαμε, ήταν στα δύο μέτρα. Πριν τη σύγκρουση δεν είχαμε ακούσει κάτι, ούτε κάποια συνομιλία. Αισθανθήκαμε το τράνταγμα, δεν υπήρχε φρενάρισμα. Ήταν έντονο και συνεχόμενο το τράνταγμα, ήταν 10-13 δευτερόλεπτα. Είχαν σπάσει τζάμια από την άλλη μεριά του βαγονιού, πεταγόντουσαν πράγματα, υπήρχε πανικός, τσιρίδες, φωνές.

Σκεφτόμουν να σηκωθώ να πάω στο κυλικείο, αλλά ευτυχώς δεν σηκώθηκα. Ήταν το τυχερό μου. Θυμάμαι τα τρία κορίτσια, τις δίδυμες και την ξαδέλφη τους που άφησαν τις βαλίτσες τους δίπλα σε εμάς και είπαν “πάμε στο κυλικείο να κάτσουμε” γιατί δεν είχε να κάτσουν και οι τρεις. Την άλλη μέρα που το διάβασα, σοκαρίστηκα ακόμα περισσότερο», είπε ο 28χρονος Νίκος.


Πηγή