Ναυάγιο στην Ιταλία: Νέα πολύνεκρη τραγωδία στη Μεσόγειο με 12 παιδιά ανάμεσα στα θύματα – Στους 59 οι θάνατοι (video) – Κόσμος


Τουλάχιστον 59 μετανάστες, ανάμεσά τους ένα 12 παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι επέζησαν μετά τη βύθιση του υπερφορτωμένου σκάφους τους σε θαλασσοταραχή ανοιχτά της νότιας Ιταλίας.


Διαφ.


Το πλοίο φέρεται να διαλύθηκε ενώ προσπαθούσε να φτάσει με περίπου 150 επιβαίνοντες κοντά στην παραλιακή πόλη Κροτόνε στην περιοχή της Καλαβρίας. Πολλά πτώματα έχουν ανασυρθεί από την παραλία σε κοντινό παραθαλάσσιο θέρετρο. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων που φεύγουν από τις συγκρούσεις και τη φτώχεια περνούν από την Αφρική στην Ιταλία κάθε χρόνο

Τέλος εποχής στον ALPHA - «Κόβεται» πασίγνωστη σειρά!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Τέλος εποχής στον ALPHA - «Κόβεται» πασίγνωστη σειρά!

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία - Συγκινεί η 6χρονη Φατμά: «Είμαι τυχερή γιατί ήταν εκεί οι Έλληνες»

Τοπικοί αξιωματούχοι ανέβασαν τον επιβεβαιωμένο απολογισμό των νεκρών στην τελευταία τραγωδία που έπληξε την κεντρική Μεσόγειο είτε σε 58 είτε σε 59. Νωρίτερα, η ακτοφυλακή είπε ότι 80 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί, «συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που κατάφεραν να φτάσουν στην ακτή μετά τη βύθιση».

Η Μανουέλα Κούρα, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το σκάφος είχε αναχωρήσει από την τουρκική παράκτια πόλη της Σμύρνης πριν από τρεις ή τέσσερις ημέρες. Οι επιβαίνοντες προέρχονταν κυρίως από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, τη Σομαλία και το Ιράν, σύμφωνα με Ιταλούς αξιωματούχους, και ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα είπε ότι πολλοί διέφυγαν από «πολύ δύσκολες συνθήκες».

Ένας επιζών συνελήφθη με την κατηγορία της εμπορίας μεταναστών, ανακοίνωσε η τελωνειακή αστυνομία. Το σκάφος αναφέρεται ότι βυθίστηκε μετά τη συντριβή του σε βράχους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας, πυροδοτώντας μια μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα. «Υπήρχαν προσκρούσεις, αλλά ποτέ μια τραγωδία όπως αυτή», δήλωσε ο δήμαρχος του Κρούτο, Αντόνιο Σεράσο, στο Rai News.

Τζόρτζια Μελόνι: «Βαθιά θλίψη» για το περιστατικό

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι - που εξελέγη πέρυσι εν μέρει με τη δέσμευσή της να σταματήσει τη ροή μεταναστών στην Ιταλία - εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για το περιστατικό, κατηγορώντας για τους θανάτους τους διακινητές.

«Είναι απάνθρωπο να ανταλλάσσουμε τις ζωές ανδρών, γυναικών και παιδιών με το τίμημα του “εισιτηρίου” που πλήρωσαν με την ψευδή προοπτική ενός ασφαλούς ταξιδιού», ανέφερε σε δήλωσή της.

«Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να αποτρέψει τις αποχωρήσεις, και μαζί με αυτές την εκτυλίξεις αυτών των τραγωδιών, και θα συνεχίσει να το κάνει».


Πηγή