Πόλεμος στην Ουκρανία: Αμερικανικά βομβαρδιστικά πέταξαν πάνω από την Ελλάδα (photos) – Ελλάδα


Δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Β-52 των ΗΠΑ, αφού πέταξαν από τη Βρετανία στη Ρουμανία και παρέμειναν εκεί σε ύψος 8.000 μέτρων ώστε να είναι ορατά από τη ρωσική πλευρά, πέταξαν νότια στη Βουλγαρία.


Διαφ.


αμερικανικα-βομβαρδιστικα

Survivor spoiler 07/03: Αποχωρεί οικειοθελώς κι άλλος Μαχητής! Χαμόγελα για τα κλίκα της Ασημίνας

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 07/03: Αποχωρεί οικειοθελώς κι άλλος Μαχητής! Χαμόγελα για τα κλίκα της Ασημίνας

Εκεί, αφού ακολούθησαν το ίδιο μοτίβο, στράφηκαν νοτιοδυτικά. Εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στις 16:18 όπου τα υποδέχτηκε ζεύγος ελληνικών F-16 που απογειώθηκε από την Αγχίαλο και τα συνόδευσαν δυτικά.

Συναγερμός στο Λονδίνο: Ουρανοξύστης έχει τυλιχτεί στις φλόγες - Πάνω από 125 πυροσβέστες επιχειρούν! (video)

Πέταξαν βορείως Θεσσαλονίκης, Ολύμπου, Τρικάλων, πάνω από τα Ιωάννινα και την Κέρκυρα και από εκεί πέρασαν σε ιταλικό FIR όπου την συνοδεία του ανέλαβε η ιταλική πολεμική αεροπορία.

αμερικανικα-βομβαρδιστικα

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

Πόλεμος στην Ουκρανία - Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις: Αυτά συμφώνησαν Κίεβο και Μόσχα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ύστερα από τέσσερις ώρες, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος συνομιλιών Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ρωσία στο Μινσκ, μεταδίδει το Reuters, με πληροφορίες από το TASS.

Όπως μετέδωσε το Reuters, Ουκρανός διαπραγματευτής είπε πως οι συνομιλίες με τη Ρωσία οδήγησαν σε μικρή πρόοδο όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους. Ρωσία και Ουκρανία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες τους για κατάπαυση του πυρός, δήλωσε απόψε ο Ουκρανός διαπραγματευτής Μιχαΐλο Ποντολιάκ, αφού ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ποντολιάκ ανέφερε ότι στις σημερινές συνομιλίες επιτεύχθηκε «μικρή πρόοδος» όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή για την απομάκρυνση των αμάχων. Δεν υπήρξε όμως κάποια συμφωνία που να βελτιώνει σημαντικά την ευρύτερη κατάσταση.

Ωστόσο ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να μιλήσει κανείς για οτιδήποτε θετικό μετά τον τρίτο γύρο των συνομιλιών. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από την πλευρά του είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση το επόμενο βήμα (των διαπραγματεύσεων) θα φέρει ένα οριστικό αποτέλεσμα.

«Ελπίζουμε ότι θα αναληφθούν σύντομα οι επόμενες προσπάθειες για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων», πρόσθεσε ο Σλούτσκι. Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων, ώστε να επιτραπεί στους αμάχους, η έξοδός τους από εμπόλεμες ζώνες, αν και κατηγορούν η μία την άλλη σχετικά με παραβιάσεις τοπικών καταπαύσεων του πυρός.


Πηγή