Fake News: Όλα ψέματα για τον καιρό κι αυτό που έρχεται μετά τον καύσωνα – Beef μεταξύ μετεωρολόγων!


Fake News: Όλα ψέματα για τον καιρό κι αυτό που έρχεται μετά τον καύσωνα – Beef μεταξύ μετεωρολόγων!


Διαφ.


Ο καιρός αλλάζει ραγδαία, με επικίνδυνα φαινόμενα να προβλέπονται από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας θα δώσουν τη θέση τους σε χαλαζοπτώσεις, βροχές και γενικότερη «καιρική αστάθεια».

Ο μετεωρολόγος του OPEN προειδοποιεί για απότομη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αυξημένη προσοχή. Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την πρόγνωση όσον αφορά την επικινδυνότητα, οδηγώντας σε μια νέα διαμάχη στον χώρο της μετεωρολογίας.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τις προειδοποιήσεις του Κλέαρχου Μαρουσάκη για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας διαφωνεί, χαρακτηρίζοντας τις ως fake news.

Όπως έγραψε στο Facebook, «κανένα μπουρίνι και καμιά επικίνδυνη καταιγίδα δεν θα εκδηλωθεί το Σ/Κ .Κάπου να υπάρχει και ένα μέτρο, και να διασταύρωνεται η πληροφορία.#fakenews».

Ο κ. Μαρουσάκης δεν έχει απαντήσει στα σχόλια προς το παρόν

Fake News: Όλα ψέματα για τον καιρό κι αυτό που έρχεται μετά τον καύσωνα - Beef μεταξύ μετεωρολόγων!

Τι καιρό θα κάνει σήμερα;

Σχετικά με τη σημερινή ημέρα, ανέφερε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει στους 40 με 43 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Στη συνέχεια τόνισε πώς: «Είναι ίσως η τελευταία ημέρα που θα έχουμε αυτή τη γενικευμένη ζέστη γιατί από αύριο στα δυτικά και βόρεια και μέχρι το τέλος της ημέρας στα ανατολικά και νότια θα συναντήσουμε σημαντικά πτώση του υδραργύρου ακόμα και καταιγίδες επικίνδυνες για τη βόρεια Ελλάδα».

Στη συνέχεια αναφερόμενος στον καιρό τις επόμενες ημέρες είπε ότι από αύριο θα αρχίσει να εκτοπίζεται αυτή η θερμή αέρια μάζα που βρίσκεται στη χώρα.

Μάλιστα ανέφερε ότι ένα ψυχρό μέτωπο θα ακολουθήσει αυτές τις πολύ θερμές αέριες μάζες και θα τις εκτοπίσει σε Τουρκία και Κύπρο.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια: «Καθώς θα γίνει αυτή η σύγκρουση του ψυχρότερου με θερμότερου αέρα θα αναπτυχθεί έντονη αστάθεια, άρα θα έχουμε επικίνδυνες καταιγίδες αύριο το απόγευμα, ιδιαίτερα προ την περιοχή της Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου – βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, θα έχουμε έντονους κεραυνούς.

Θα πρέπει να απομακρυνόμαστε από τις θάλασσες όταν βλέπουμε τέτοια φαινόμενα, καθώς οι κεραυνοί πολλές φορές δημιουργούν προβλήματα και έχουν αφήσει και νεκρούς με τέτοιες καταιγίδες που εκδηλώνονται έτσι ξαφνικά.

Ταυτόχρονα θα ενισχυθούν οι άνεμοι άρα προσοχή και στα μπουρίνια.

Αυτός ο βορειοδυτικός άνεμος, θα ενισχυθεί και θα αφορά το σύνολο της χώρας μας και καθώς θα βρει αυτήν την ξηρή και θερμή επιφάνεια, θα είναι πιο εύκολο να την εξαπλώσει άμα βρει κάποια φωτιά.

Θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί κατά την αυριανή ημέρα καθώς θα λάβει χώρα αυτό το πέρασμα των ψυχρών αέριων μαζών οι οποίες καθώς θα συγκρουστούν με την πιο θερμή που θα έχουμε στη χώρα μας, θα δημιουργήσουν τον άστατο καιρό και τα επικίνδυνα αυτά καιρικά φαινόμενα.

Θα πάμε σε πιο ομαλές συνθήκες με τον υδράργυρο να να προσεγγίζει Σάββατο και Κυριακή τους 36 βαθμούς Κελσίου και έτσι να μένουμε μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, κοντα στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Σίγουρα πάμε σε έναν πιο φυσιολογικό καιρό θερμοκρασιακά για την εποχή», κατέληξε ο μετεωρολόγος.


Πηγή