Κατασχέθηκε κρουαζιερόπλοιο από τις ιταλικές αρχές


Κατασχέθηκε κρουαζιερόπλοιο από τις ιταλικές αρχές


Διαφ.


Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο προοριζόταν να φιλοξενήσει πάνω από 2.000 αστυνομικούς που θα διασφάλιζαν την ασφάλεια στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) ηγετών αυτή την εβδομάδα στην Ιταλία, κατασχέθηκε σήμερα, Τετάρτη, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαβίωσης στο πλοίο, σύμφωνα με δηλώσεις της ιταλικής αστυνομίας.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αξιωματικοί επρόκειτο να φιλοξενηθούν στο πλοίο «Mykonos Magic» – το οποίο μετονομάστηκε σε «Goddess of the Night» – που είχε αγκυροβολήσει στην πόλη Μπρίντιζι, περίπου 60 χιλιόμετρα (37,28 μίλια) από το Borgo Egnazia. Το Borgo Egnazia είναι ένα πολυτελές θέρετρο στη Νότια Απουλία και θα φιλοξενήσει τη συνάντηση της G7 από τις 13 έως τις 15 Ιουνίου.

Τα συνδικάτα

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα τα συνδικάτα κατήγγειλαν τις κακές συνθήκες υγιεινής στο πλοίο, λέγοντας ότι πολλές καμπίνες δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ότι υπήρχαν διαρροές νερού, άχρηστες τουαλέτες και χαλασμένος κλιματισμός, αναγκάζοντας τους επιβαίνοντες να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σε άλλο πλοίο.

Κατασχέθηκε κρουαζιερόπλοιο από τις ιταλικές αρχές

Σύμφωνα με το Reuters, οι αρχικές έρευνες έδειξαν «σημαντικές υγειονομικές κρισιμότητες και σοβαρές ελλείψεις διαμονής», οι οποίες θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με το αδίκημα της απάτης στη δημόσια παροχή, ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας που δήλωσε ότι το πλοίο κατασχέθηκε έπειτα από εντολή των εισαγγελέων του Μπρίντιζι για να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες.

Η αστυνομία

Σε προηγούμενη δήλωση, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να λάβει νομικά μέτρα κατά του ιδιοκτήτη του πλοίου. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είχε καταβάλει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ (6,46 εκατομμύρια δολάρια) για να το μισθώσει για τη διάρκεια της G7.

Σύμφωνα με τον ιταλικό ναυλομεσιτικό οίκο Ferrando & Massone, το «Goddess of the Night» είναι πλοίο 105.000 τόνων που κατασκευάστηκε το 2004. Αυτό το πλοίο ανάμεσα στα 13 καταστρώματά του διαθέτει 1.354 ανακαινισμένες καμπίνες και φιλοξενεί έως και 1.068 μέλη πληρώματος. Με μήκος 893 πόδια και πλάτος 118 πόδια, αυτό το πλοίο μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα 22 κόμβων και να φιλοξενήσει έως και 3.470 επιβάτες.


Πηγή