Blue Horizon: Η εισαγγελική πρόταση για τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά


Blue Horizon: Η εισαγγελική πρόταση για τους τέσσερις κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο λιμάνι του Πειραιά


Διαφ.


Την παραπομπή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και για τους τέσσερις κατηγορούμενους, μέλη του πληρώματος του Blue Horizon εισηγείται προς το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πειραιά, για τη δολοφονία του Αντώνη, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Ο θάνατος του 36χρονου το βράδυ της 5ης Σεπτεμβρίου συγκλόνισε το πανελλήνιο, όταν στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες οι ναυτικοί πέταξαν στη θάλασσα τον άτυχο άνδρα.

Δείτε επίσης: Ντράπηκε και η ντροπή: Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη του «Blue Horizon»

Ο Αντώνης σπρώχθηκε βίαια επειδή προσπάθησε να ανέβει στο πλοίο για να ταξιδέψει στην Κρήτη, μόλις αντιλήφθηκε ότι είχαν τεθεί σε λειτουργία οι μηχανές.

Είχε επιβιβαστεί κανονικά με εισιτήριο από νωρίς στο Blue Horizon, όμως κατέβηκε για λίγο και όταν συνειδητοποίησε ότι το πλοίο ξεκινούσε, έτρεξε για να προλάβει και για αυτή του την ενέργεια τιμωρήθηκε με θάνατο από τα μέλη του πληρώματος.

Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη

Σύμφωνα με το cretalive.gr ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την παραπομπή:

  • Του πλοίαρχου, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, για τα αδικήματα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και της απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή. Ο καπετάνιος, με βάση την εισαγγελική πρόταση, κατηγορείται ότι έδωσε το πράσινο φως να αποπλεύσει το Blue Horizon με ανοιχτό καταπέλτη και του αποδίδονται ενέργειες με στόχο τη συγκάλυψη του συμβάντος.

  • Του ύπαρχου, ο οποίος επίσης είναι προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο αλλά και της κατάχρησης εξουσίας. Ο εισαγγελικός λειτουργός αποδίδει δόλο στον ύπαρχο.

  • Του υποπλοίαρχου για συνέργεια, δια ενέργειας και δια παραλείψεως, σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο. Του καταλογίζεται ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη διάσωση του Αντώνη.

  • Του ναύκληρου για τις πράξεις της συνέργειας σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο και για κατάχρηση εξουσίας. Στον κατηγορούμενο αποδίδεται ότι άσκησε, τουλάχιστον στην αρχή, βία σε βάρος του Αντώνη, καθώς τον τράβηξε προς την προβλήτα, ενώ στην συνέχεια παρέμεινε αδρανής.

    Δολοφονία Αντώνη Καργιώτη

Πηγή