Η πιο σημαντική ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου: «Πρέπει σε όλη την χώρα να οχυρωθούμε, μέσα στο μήνα…»


Η πιο σημαντική ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου: «Πρέπει σε όλη την χώρα να οχυρωθούμε, μέσα στο μήνα…»


Διαφ.


Ο Σάκης Αρναούτογλου έχει τα δικά του σχέδια στο επόμενο χρονικό διάστημα και δεν το έχει κρύψει, καθώς έχει υποψηφιότητα για τη θέση του ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ, έχοντας αρκετές ιδέες.

Ο γνωστός μετεωρολόγος ενημέρωσε για τις επόμενες κινήσεις, που ετοιμάζονται για την καλύτερη δυνατή «οχύρωση» των περισσότερων ελληνικών πόλεων από καιρική και μετεωρολογική άποψη, ώστε να ανταποκριθούμε στη σύγχρονη εποχή.

Η ενημέρωση του Σάκη Αρναούτογλου για την «οχύρωση» των ελληνικών πόλεων

«CityCLIM: Οχύρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών πόλεων και η ενημερωση των πολιτών όσον αφορά στα έντονα καιρικά φαινόμενα !

Το CityCLIM είναι ένα έργο που αφορά στο κλίμα – μετεωρολογικές συνθήκες στο πλαίσιο του προγράμματος “Επιστήμη των πολιτών, το οποίο και κατάφερα να φέρω αξιοποιώντας τις επαφές μου στην ΕΕ – χωρις κανένα οικονομικό όφελος και με συμβουλευτικό χαρακτήρα με την απίστευτα άμεση και αμέριστη συμπαράσταση του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα και τον ευχαριστώ δημόσια, όπως και τον κύριο Χρυσόστομο Παράνο, Γεωλόγο – Μετεωρολόγο και επιστημονικό συνεργάτη του προγράμματος! –

Στη Θεσσαλονίκη έχουν εγκατασταθεί 10 σταθεροί αυτόματοι μετεωρολογικοί σταθμοί σε σχολεία του πολεοδομικού συγκροτήματος της πόλης όπου περισσότεροι από 900 μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενημέρωση σχετικά με τον καιρό, το κλίμα και την κλιματική αλλαγή και να δουν από κοντά έναν μετεωρολογικό σταθμό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα εγκατασταθούν ακόμη 4 μετεωρολογικοί σταθμοί σε σχολεία που ήδη έχουν επιλεγεί από το πρόγραμμα.

Επιπλέον, σε συνεργασία με το τμήμα περιβάλλοντος της περιφέρειας, έχουν εγκατασταθεί 5 αυτόματοι επαγγελματικοί μετεωρολογικοί σταθμοί, σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζει ο παγκόσμιος μετεωρολογικός οργανισμός, οι οποίοι ήδη τροφοδοτούν με δεδομένα το προγνωστικό μοντέλο υψηλής ανάλυσης.

Τέλος, μέσα στον μήνα θα αναρτηθεί από την Περιφέρεια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όποιον πολίτη θέλει να προμηθευτεί έναν φορητό αισθητήρα θερμοκρασίας για να συμμετέχει στο έργο της συλλογής δεδομένων. Οι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε ποδήλατα, ηλεκτρικά σκούτερ η ακόμα και σε αυτοκίνητα και καταγράφουν την θερμοκρασία και υγρασία σε πραγματικό χρόνο , εντοπίζοντας τις επιβαρυμένες στη ζέστη περιοχές της πόλης. Τα προσωπικά στοιχεία και οι διαδρομές που θα πραγματοποιεί ο χρήστης προστατεύονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Δεδομένων (GDPR).

Με την πληθώρα των παρεχόμενων δεδομένων από τους σταθμούς και τους κινητούς αισθητήρες, θα μπορεί να φτιαχτεί ένα αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης πολύ υψηλής ανάλυσης που θα δίνει έμφαση στην πρόγνωση έντονων κυμάτων καύσωνα με την έκδοση προειδοποιήσεων προς τους πολίτες για την αποφυγή εκτέλεσης εξωτερικών εργασιών κατά τις επιβαρυμένες ώρες και μέρες της θερινής περιόδου.

Ακόμα, θα παράσχει απαραίτητα εργαλεία στους δήμους και την Περιφέρεια για την λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Tρεις ακόμα δικές μου προτάσεις στο δήμο Θεσ/νικης για την περαιτέρω οχύρωση της Θεσσαλονίκης από εντονα καιρικά φαινόμενα-αλλά και όσον αφορά στην ποιότητα της ατμόσφαιρας της πόλης είναι σε πορεία υλοποίησης!

Προσωπικός μου στόχος εφόσον εκλεγώ στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σήριξή σας, είναι φυσικά η οχύρωση όσο το δυνατόν περισσότερων ελληνικών πόλεων και η ενημερωση των πολιτών!
Φωτο από τους νέους σταθμούς και τις ενημερώσεις σε:

87 Δημ Θεσσαλονίκης, 5ο Δημ Καλαμαριάς, 11ο Δημ Θεσσαλονίκης, 40ο Δημ Θεσσαλονίκης,
31ο Δημ Θεσσαλονίκης (40 Εκκλησιές)

Με εκτίμηση,

Σάκης Αρναούτογλου

Εντεταλμένος Σύμβουλος Κλιματικής Προστασίας Δήμου Θεσσαλονίκης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ».


Πηγή