«Έκρουσε» το καμπανάκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – «Μετά το Πάσχα αλλάζουν όλα, έρχονται…» (video)


«Έκρουσε» το καμπανάκι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης – «Μετά το Πάσχα αλλάζουν όλα, έρχονται…» (video)


Διαφ.


Καιρός: Με ήπιες καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η σημερινή ημέρα στη χώρας μας, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση της ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα Δευτέρα του Πάσχα η ηλιοφάνεια θα κυλήσει σε ολόκληρη την χώρα και μόνο αργά το απόγευμα αναμένονται τοπικές μπόρες στη κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, όπως και στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Ο υδράγυρος αναμένεται να προσεγγίσει τους 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Σε παρόμοιο σκηνικό θα κυμανθεί ο καιρός και της αυριανής «Πρωτομαγιάς» με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Η ανάλυση του Χαράλαμπου Σαχτούρη για τον Μάιο

«Οι φετινές παρατηρήσεις ξεκινούν λίγο μετά το ξεπροβόδισμα των μεγάλων καυσόνων του Ιούλη και μέσα στον πνιγηρό ζόφο της ατμόσφαιρας , που δημιουργήθηκε από τις τραγωδίες της πυρίκαυστης χώρας, σε συνδυασμό με τούς πολύμορφους λόγους της γενικής παρακμής μας.

Ένεκα τούτων, σμικρύνεται η βεβαιότητά μου, πως οι «ιερές σκιές», που ανατροφοδοτούν τα ερμάρια της μνήμης, θα καταφέρουν να συντονιστούν με την πρωτόγνωρή μας πραγματικότητα.

Μάης

Η διττή προσωπικότητα της πρώτης του Μάη και η μελαγχολική διάθεση της Μεγάλης Εβδομάδας διαπλέκονται και συνθέτουν τη μετεωρολογική εικόνα των ημερών. Πάνω στο πρώτο άγγελμα της ορθόδοξης Ανάστασης ξανανθίζουν τα μετεωρολογικά φαινόμενα, αλλά σύντομα παραχωρούν τη θέση τους σε βροχούλες και δροσιές. Αν επαληθευτούν οι αυγουστιάτικες παρατηρήσεις, ο Μάης, για το Β. Αιγαίο, φαίνεται να είναι ένας από τους πιο υγρούς μήνες της φετινής αγροτικής χρονιάς. Η συνθήκη αυτή ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση τριών εβδομάδων, οπότε μπορούμε να μιλήσουμε εισαγωγικές δοκιμές του επερχόμενου θέρους. Με την εικόνα αυτή, τα χαλαρά βοριαδάκια, την αρχικά ξηρή και προς το τέλος ευχάριστη ατμόσφαιρα, μας αποχαιρετά κι ο Μάης».


Πηγή