«Γκρέμισε» τις ελπίδες ο Τάσος Αρνιακός: «Κακό συναπάντημα και Πάσχα με…»


«Γκρέμισε» τις ελπίδες ο Τάσος Αρνιακός: «Κακό συναπάντημα και Πάσχα με…»


Διαφ.


Η αφρικανική σκόνη είναι το καιρικό φαινόμενο που «καίει» τις τελευταίες ώρες τους Έλληνες και ο Τάσος Αρνιακός θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Οι μεγάλες ποσότητες χώματος στην ατμόσφαιρα φαίνεται πως θα διατηρηθούν για λίγες ακόμη ώρες, αφού από την Τετάρτη (24/4) θα υπάρξει σταδιακή υποχώρηση, καθαρίζοντας πια το τοπίο. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για κάποιες βροχές που θα επιμείνουν τα επόμενα 24ωρα και ίσως δυσκολέψουν κάποιων την έξοδο για το Πάσχα. Όλο αυτό το… κοκτέιλ σκόνης, ζέστης και ισχυρών ανέμων είναι ένα κακό καιρικό «συναπάντημα».

Πάντως τα πρώτα, όχι ασφαλή, στοιχεία για τις άγιες ημέρες του Πάσχα δείχνουν μάλλον αρκετά καλό καιρό σε όλη τη χώρα και πολύ ανοιξιάτικες, έως και καλοκαιρινές, συνθήκες! Την ίδια ώρα, «ανατρέπει» το παιχνίδι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω…»

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

«Μπουρλότο» από τα Μερομήνια: «Καύσωνας την άνοιξη, ατελείωτη βροχή το καλοκαίρι…»

Μερομήνια 2024: Πότε θα πέσουν τα πρώτα χιόνια σύμφωνα με τα Μερομήνια, πότε θα δούμε τον πρώτο καύσωνα του 2024 και με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα, αλλά και τι μας περιμένει από Ιούνιο και μετά!

Αναλυτικά όσα λένε τα Μερομήνια για τον καιρό του 2024

Μάιος

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή