Πασαλιμάνι: Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου που στοίχισε τη ζωή σε έναν 31χρονο


Πασαλιμάνι: Προφυλακιστέος ο εργολάβος για την κατάρρευση του κτιρίου που στοίχισε τη ζωή σε έναν 31χρονο


Διαφ.


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στα Δικαστήρια Πειραιά ο εργολάβος της οικοδομής που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι, το πρωί της Τρίτης (16/4), με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας και έκανε μεροκάματα.

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της εισαγγελίας Πειραιά, είχαν αφεθεί ελεύθεροι την Τετάρτη, οι 8 εργαζόμενοι που είχαν συλληφθεί από την αστυνομία για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού, μετά την κατάρρευση τμήματος κτιρίου στην οδό Νεωρίων. Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών, κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Απέραντη θλίψη για τον αστυνομικό που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι: «Ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ»

Αφυπνίζουν τα λόγια του γενικού γραμματέα ειδικών φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου, με αφορμή τον τραγικό θάνατο που βρήκε ένας αστυνομικός στην κατάρρευση κτηρίου στο Πασαλιμάνι.

«Η πολιτεία κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουν», είπε σήμερα ο γενικός γραμματέας ειδικών φρουρών, μια ημέρα μετά τον τραγικό θάνατο του Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» τόνισε ότι «ο μισθός του Αγαθάγγελου ήταν γύρω στα 900 ευρώ και δεν είναι εξαίρεση στον κανόνα. Πολλοί συνάδελφοί του για να επιβιώσουν κάνουν δυο και τρεις δουλειές. Ο συγκριμένος, όπως είπε ο πατέρας του, έχει δουλέψει παλιότερα ως delivery».

Στη συνέχεια, συμπλήρωσε ότι «για να επιβιώσει ένας αστυνομικός με 900 ευρώ και πολλές φορές όταν είναι παιδιά από την επαρχία, που δεν έχουν εδώ σπίτια και έρχονται για να προσφέρουν στην ελληνική αστυνομία με ενοίκια και καθημερινότητα, αυτά τα παιδιά μετά τις 5-6 του μήνα δεν μπορούν να αντέξουν».

Σε ερώτηση για το αν ο ειδικοί φρουροί παίρνουν λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους αστυνομικούς απάντησε ότι: «οι ειδικοί φρουροί και οι αστυνομικοί που προέρχονται από ειδικούς φρουρούς έχουν άλλα μισθολογικά κλιμάκια, δηλαδή παίρνουν γύρω στα 15% – 20% λιγότερα».

Επιπλέον, ανέφερε πως: «πολλές φορές δε βγάζουν το κράνος για να μην τους αναγνωρίσουν. Δηλαδή όταν σας φέρνει εσάς την πίτσα δε θέλει να δείτε τα χαρακτηριστικά του, γιατί μετά μπορεί να τον δείτε στη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ».


Πηγή