Δεν του τα… κάνει, του τα φτιάχνει: Ξετρελαμένος ο Μπισμπίκης με τα τσουρέκια της Βανδή, ζητούν συνταγή όλες οι γυναίκες


Δεν του τα… κάνει, του τα φτιάχνει: Ξετρελαμένος ο Μπισμπίκης με τα τσουρέκια της Βανδή, ζητούν συνταγή όλες οι γυναίκες


Διαφ.


Για ακόμη μια χρονιά, η Δέσποινα Βανδή δεν παρέλειψε να φτιάξει τα τσουρέκια της που γίνονται ανάρπαστα τόσο στο σπίτι της όσο και στα social media.

Η τραγουδίστρια, εμπνεόμενη από την αγάπη της για τη μαγειρική, συχνά αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει νόστιμες λιχουδιές για την οικογένειά της και τους φίλους της. Τα πασχαλινά τσουρέκια έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της και κάθε χρόνο αφιερώνει χρόνο για να ετοιμάσει μερικά από αυτά.

Δείτε επίσης: Τρισευτυχισμένη η Δέσποινα Βανδή: Της ανακοίνωσε τα χαρμόσυνα ο Βασίλης Μπισμπίκης 2 μήνες μετά το πρόβλημα υγείας

Και φέτος, όπως πάντοτε, η Δέσποινα Βανδή προετοίμασε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια για να τα μοιραστεί με τα αγαπημένα της πρόσωπα. Ακόμα, ανέβασε μια σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό της στο Instagram, μοιράζοντας μαζί τους τη χαρά της δημιουργίας.

Τα τσουρέκια της Βανδή

Τα τσουρέκια της Βανδή

Η συνταγή της Δέσποινας Βανδή για τα πασχαλινά τσουρέκια

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 180 γρ μαγιά νωπή
  • 2 1/2 κ. αλεύρι
  • 300 γρ βούτυρο αιγοπρόβειο
  • 750γρ ζάχαρη
  • 600 γρ γάλα
  • 1 φακελάκι μαχλέπι
  • 1 φακελάκι κακουλε
  • 1κγ μαστίχα
  • ξύσμα από 1 πορτοκαλι
  • λίγο αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε πρώτη φάση φτιάχνετε το προζύμι
  • Σε 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό λιώνετε τη μαγιά και προσθέτετε το μισό κιλό από το αλεύρι σας!
  • Ζυμώνετε,σκεπάζετε το μείγμα με βρεγμένη πετσέτα και το τυλίγετε με κουβέρτα σε ζεστό μέρος και το αφήνετε 1 ώρα η και λίγο λιγότερο!
  • Στη συνέχεια λιώνετε το βούτυρο και το αφήνετε στην άκρη!
  • Ζεσταίνετε το γάλα και προσθέτετε τη ζάχαρη όλη και ανακατεύετε!
  • Όταν θα είναι χλιαρό το γάλα με τη ζάχαρη θα προσθέσετε τα αυγά μέσα στο ίδιο κατσαρολάκι και θα τα ανακατέψετε!
  • Οπότε έχετε 2 κατσαρολάκια μέχρι εδώ!
  • Ένα με το βούτυρο και ένα με τη ζαχαρη το γάλα και τα αυγά!
  • Να θυμάστε ότι για να χρησιμοποιήσετε τα υγρά σας υλικά πρέπει να είναι χλιαρά!
  • Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζετε τα 2 κιλά αλεύρι και ρίχνετε το ξύσμα το αλάτι το μαχλέπι το κακουλε και τη μαστίχα τα οποία πριν τα χτυπάτε στο γουδί με γουδοχέρι για να γίνουν σκόνη!
  • Ανοίγετε μια λακκούβα στη μέση και αδειάζετε εκεί το προζύμι σας!
  • Ρίχνετε το μείγμα με το γάλα και αρχίζετε να ζυμώνετε!
  • Σταδιακά και το λιωμένο βούτυρο!
  • Θα μοσχομυρίσει η κουζίνα σας! Σκεπάζετε τη λεκάνη πάλι με βρεγμένη πετσέτα και τυλίγετε με κουβέρτα για άλλη μια ώρα! Η ζύμη σας θα γίνει τουλάχιστον διπλάσια!
  • Στη συνέχεια κόβετε κάνετε πλεξούδες και δίνετε σχήμα στα τσουρέκια σας τα οποία τα τοποθετείτε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα!Να έχουν μια απόσταση μεταξύ τους!
  • Αλείφετε με αυγό χτυπημένο τα τσουρέκια σας και τα ψήνετε για 25’ στους 170!

Πηγή