Ολυμπιακή Φλόγα: Σήμερα 20/4 φτάνει στην Αθήνα – Η διαδρομή που θα ακολουθήσει


Ολυμπιακή Φλόγα: Σήμερα 20/4 φτάνει στην Αθήνα – Η διαδρομή που θα ακολουθήσει


Διαφ.


Λόγω της τελετής παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι, θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για σήμερα (20/04), στην Αθήνα.

Πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακή Φλόγα: Συγκινημένος ο Στέφανος Ντούσκος – «Χαίρομαι ιδιαίτερα που ήμουν εγώ ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος – Ένιωσα μια συγκίνηση σ’ όλο μου το σώμα» (video)

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που εκδόθηκε την Παρασκευή (19/04), λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII Ολυμπιακών Αγώνων «ΠΑΡΙΣΙ 2024», το Σάββατο (20/04) και κατά τις ώρες 07.30’ έως 13.30’, θα τεθεί σε ισχύ σταδιακή και προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας κατά μήκος των κατωτέρω οδικών τμημάτων, καθώς και των καθέτων αυτών σε περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου, Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας.

Κλειστοί δρόμοι σήμερα στην Αθήνα λόγω της Ολυμπιακής Φλόγας
ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Αυτές είναι οι εξής: Ακρόπολη – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Λεωφ. Συγγρού – Αθ. Διάκου – Αρδηττού – Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Μιχαλακοπούλου – Λεωφ. Μεσογείων – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (Τελετή) – Λεωφ. Μεσογείων – Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Παλαιολόγου – Γραφεία Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Μουσείο – Τελετή) – Ελ. Αλαμέιν – Πατρ. Κωνσταντίνου – Δεκελείας.

Καλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να αποφύγουν την κίνησή τους και τη στάση και στάθμευση των οχημάτων τους κατά μήκος των αναφερόμενων διαδρομών της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και να ακολουθούν τα σήματα των ρυθμιστών τροχονόμων.

Η Ολυμπιακή φλόγα φτάνει στο ΚΠΙΣΝ σε μια μοναδική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο

Την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 14.30 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024».

Το Ολύμπιο Φως, μεταφέροντας το μήνυμα της ειρήνης, θα ταξιδέψει από την Αρχαία Ολυμπία σε ολόκληρη την Ελλάδα για να καταλήξει, την τελευταία μέρα της Λαμπαδηδρομίας, να διανύσει τη διαδρομή Κόρινθο, Μέγαρα, Μαραθώνα, Λαύριο, Σούνιο, ΚΠΙΣΝ. Τελευταία στάση αποτελεί το Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει η Τελετή Παράδοσης.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Hellenic Olympic Committee (@hellenic_olympic_committee)
Η εκδήλωση, που αποτελεί ακόμη ένα γεγονός που αναδεικνύει το ΚΠΙΣΝ ως τοπόσημο της σύγχρονης Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί στην Αγορά. Τέσσερις Λαμπαδηδρόμοι θα τρέξουν περιμετρικά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Πλωτάρχη Αντώνη Καραγουδάκη, θα ερμηνεύσει τον Ολυμπιακό Ύμνο και τους εθνικούς ύμνους της Γαλλίας και της Ελλάδας, παράλληλα με την έπαρση της αντίστοιχης σημαίας.

Η τελετή θα συνεχιστεί με χαιρετισμούς από τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, και από εκπροσώπους της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και της ΕΟΕ. Θα ακολουθήσει ανταλλαγή συμβολικών δώρων.


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια ξεχωριστή performance χορού από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συνοδεία των Σιντριβανιών στο Κανάλι, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου πάνω στον «Ηπειρώτικο χορό» του Νίκου Σκαλκώτα.

Info
Ημερομηνία: Παρασκευή 26 Απριλίου, 14:30

Τοποθεσία: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Ελεύθερη είσοδος

Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Μουσική: Νίκος Σκαλκώτας, «Ηπειρώτικος χορός»
Συνεργάτης Ενδυματολόγος: Τότα Πρίτσα
Γυναίκες: Άννα Φράγκου, Ναταλία Καλογεροπούλου, Μάγδα Κούκου Φέρρα, Marta Rivero De Miranda, Μαρίτα Νικολίτσα, Αρετή Νότη, Ελένη Μυρσίνη Πετρούτσου, Ελευθερία Στάμου, Ζωή Σχοινοπλοκάκη, Alicia Townsend, Αριάδνη Φιλιππάκη, Ελένη Φώτου, Δέσποινα Χρυσοστόμου
Άνδρες: Βαγγέλης Μπίκος, Manex Alberdi, Γιάννης Γκάντσιος, Elton Dimrochi, Γιάννης Μητράκης, Daniele Pecorari, Stefano Pietragalla, Kaito Takahashi, Χρήστος Τζοβάρας, Παντελής Χαρατσίδης, Γιώργος Χατζόπουλος


Πηγή