Το ξεστόμισε ο Μιχάλης Ρακιντζής: «Είχα δικό μου ελικόπτερο – Το πάρκαρα μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος…»


Το ξεστόμισε ο Μιχάλης Ρακιντζής: «Είχα δικό μου ελικόπτερο – Το πάρκαρα μέχρι και στη Λεωφόρο Ποσειδώνος…»


Διαφ.


Για την εποχή που πετούσε δικό του ελικόπτερο μίλησε, μεταξύ άλλων, ο τραγουδοποιός Μιχάλης Ρακιντζής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ και ερωτηθείς αν πιλοτάρει ακόμα ελικόπτερο, ανέφερε: «Τώρα τελευταία όχι, αλλά σύντομα θα ξαναπετάξω. Έχω καμιά πενταετία λόγω έλλειψης ελικοπτέρου. Είχα δικό μου ελικόπτερο. Τώρα μπορώ να πω πολλά, τότε δεν μπορούσα».

Η δήλωση κέντρισε το ενδιαφέρον των παρουσιαστών, οι οποίοι ζήτησαν περισσότερες λεπτομέρειες: «Πρώτον, πετούσα ελικόπτερο χωρίς δίπλωμα. Δίνανε πτυχία μόνο στην Αμερική. Υπήρχε σχολή στην Ελλάδα, είχα βάλει περισσότερες ώρες από αυτές που χρειάζονταν, αλλά επίσημα με Προεδρικό Διάταγμα οι ελληνικές σχολές μπορούσαν (να εκδώσουν δίπλωμα) μόνο μετά το 2002.

Δείτε επίσης: Σοκάρει ο Μιχάλης Ρακιντζής: «Άνοιξε η πόρτα εν πτήσει και κρεμόμασταν στο κενό» – Το απίστευτο περιστατικό με ελικόπτερο (video)

Δεν μπορούσα να πάω Αμερική, γιατί είχα πάρα πολλές υποχρεώσεις και έπρεπε να πάω για μεγάλο διάστημα, για να πάρω το πτυχίο. Έχουν περάσει τα χρόνια, μπορώ να το πω. Δουλεύω στη ζωή μου πάρα πολύ. Δεν πάω ούτε διακοπές. Όταν κάποιος φίλος πιλότος μου είπε: “Έλα, πάμε μια βόλτα”, ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που ξέρω με τα αεροπλάνα. Τα είχες όλα μπροστά σου. Δεν είναι αεροπλάνο που πηγαίνεις στα 10.000 πόδια.

Με γοήτευσε πάρα πολύ και επειδή ήμουν πολύ κλεισμένος από τη δουλειά μου. Πήγαινες σε ένα νησί και γυρνούσες με το ελικόπτερο και νόμιζες που έχεις πάει ένα μήνα διακοπές. Το πάρκαρα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού από το οποίο μας διώξανε. Έπειτα σε ιδιωτικό χώρο. Μέχρι στη Λεωφόρο Ποσειδώνος το έχω παρκάρει. Άσε… Στον παράδρομο πριν γίνει το τραμ. Άσ’ τα».


Πηγή