Τουρκία: Προκλητικό μήνυμα μετά τις δηλώσεις Δένδια για αντι-drone θόλο αλά Ισραήλ – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»


Τουρκία: Προκλητικό μήνυμα μετά τις δηλώσεις Δένδια για αντι-drone θόλο αλά Ισραήλ – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»


Διαφ.


Λίγες ώρες μόλις μετά τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια αναφορικά με το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο και τον αντι-πυραυλικό και αντι-drone θόλο στα πρότυπα του Ισραήλ, η Άγκυρα δεν έχασε χρόνο και έσπευσε να δώσει την απάντησή της.

Συγκεκιμένα, το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανήρτησε στο Χ (πρώην Twitter) μήνυμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα».

Να υπενθυμίσουμε ότι στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, επίσης, έλαβε εμπρηστική απάντηση από την τουρκική πλευρά.

Παραθέτοντας μια φωτογραφία με πολεμικά σκάφη, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον Μανώλη Κωστίδη: «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, χαρακτήρισε ως «πρόκληση» την ομογενοποίηση των τύπων των πολεμικών μας αεροσκαφών, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου (30/3) στην επετειακή εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ.

«Θα πάμε σε τρεις βασικούς τύπους, στο F-16 Viper, στα Rafale, ένα αεροπλάνο προηγμένης τεχνολογίας, τρομερών δυνατοτήτων και στο F-35. Και θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό αποσύροντας κατ΄ αρχάς ιστορικά αεροπλάνα, όπως το F-4», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως: «Θα προσπαθήσουμε επίσης να πουλήσουμε και τα F16 Block 30 και τα Mirage 2000-5».

«Θα πάμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα στον αέρα, για να έχουμε την πιο ισχυρή Πολεμική Αεροπορία που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και στα χρόνια που έρχονται», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας:

«Θα εκσυγχρονίσουμε το στόλο μας, θα φέρουμε την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις, τη νέα τεχνογνωσία, χρησιμοποιώντας τα νέα ελληνικά μυαλά που είναι το ίδιο ικανά με όλα τα άλλα».

Αναφορικά με τη στρατιωτική θητεία, είπε πως: «Σε ό,τι αφορά το στελεχιακό μας δυναμικό, θα αλλάξουμε τελείως τη θητεία. Από τη “Θητεία-Αγγαρεία” θα πάμε στη Θητεία-Ευκαιρία και ο κάθε οπλίτης μας θα έχει ψηφιακές δεξιότητες».

«Αλλά θα νοιαστούμε και για τα επαγγελματικά μας στελέχη. Τη σπονδυλική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Θα βελτιώσουμε το διάγραμμα της καριέρας τους, θα εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Οι Ευρωεκλογές δεν είναι μια αδιάφορη διαδικασία»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Πάτρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις Ευρωεκλογές και να τονίσει πως δεν πρόκειται για μια αδιάφορη διαδικασία και πως η ψήφος είναι σημαντική.

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι μία αδιάφορη διαδικασία. Συγκρούονται στην Ευρώπη οι δυνάμεις της υπευθυνότητας με τις δυνάμεις του λαϊκισμού. Ιστορικά η ΝΔ ανήκει στις δυνάμεις της προόδου και της υπευθυνότητας. Θέλουμε να πείσουμε την ελληνική κοινωνία, να πετύχουμε και να έχουμε ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», είπε μεταξύ άλλων.

Και συνέχισε: «προχωράμε με αίσθηση της κρισιμότητας, αλλά και με αυτοπεποίθηση», συμπληρώνοντας: «Έχουμε μία διάφανη, μία καθαρή ευρωπαϊκή ατζέντα στη ΝΔ. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατυπώνει ένα καθαρό ευρωπαϊκό λόγο, με απόλυτη πίστη στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, Όχι γιατί δεν ξέρουμε τα προβλήματα της Ευρώπης, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να τα υπερβούμε. Γιατί ξέρουμε ότι η Ευρώπη είναι απαραίτητη για το κοινό μας μέλλον και συγχρόνως ξέρουμε ότι η επέλαση του λαϊκισμού και της ασυναρτησίας έχει κόστος. Εμείς λοιπόν συνεχίζουμε να πορευόμαστε με τις αρχές και τις αξίες μας για ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί εμείς όλοι δουλεύουμε για να πραγματοποιήσουμε ένα όραμα του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, μία ευρωπαϊκή δημοκρατική Ελλάδα».

Παράλληλα, φρόντισε να σημειώσει ότι είναι υποχρέωση και καθήκον να προσπθήσουν για το καλύτερο αποτέλεσμα όλοι όσοι είναι μέλη της ΝΔ.


Πηγή