Πασαλιμάνι: Εννέα οι συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου – Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε


Πασαλιμάνι: Εννέα οι συλλήψεις για την κατάρρευση κτηρίου – Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε


Διαφ.


Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, προχώρησαν οι Αρχές, για τη χθεσινή (16/4) τραγωδία στο Πασαλιμάνι, με την κατάρρευση διώροφης κατοικίας και τον θάνατο ενός αστυνομικού εκτός υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτηρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Ποιος ήταν ο 31χρονος αστυνομικός

Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι με τον θάνατο του 31χρονου ειδικού φρουρού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου, έβγαλε στην επιφάνεια τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο.

Ο 31χρονος αστυνομικός που σκοτώθηκε στο Πασαλιμάνι

Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε, με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο.

Ο Αγαθάγγελος από τα Γρεβενά είχε έρθει στην Αθήνα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τα τελευταία χρόνια έκανε μεροκάματα όπου μπορούσε, προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Παλαιότερα, μάλιστα, εργαζόταν ως ντελιβεράς, και είχε τροχαίο ατύχημα ενώ εργαζόταν.


Πηγή