«Αιχμές» Μαρίας Καρυστιανού: «Η θέση να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας είναι φθηνή δικαιολογία και δε μας εκφράζει καθόλου»


«Αιχμές» Μαρίας Καρυστιανού: «Η θέση να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας είναι φθηνή δικαιολογία και δε μας εκφράζει καθόλου»


Διαφ.


Με επικριτικότητα σχολίασε η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών 2023, Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 19χρονη κόρη της Μάρθη στην τραγωδία των Τεμπών, φημολογία που την φέρνει να εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και να ακολουθήσει πολιτική καριέρα.

Δείτε επίσης για την υπόθεση: Μαρία Καρυστιανού: Το μήνυμα στους μαθητές που ήθελαν να τραγουδήσουν για τα Τέμπη – «Μην σιωπήσετε ποτέ»

Αν και η ίδια έχει διαψεύσει πολλάκις τις φήμες αυτές, εντούτοις φαίνεται ότι επιμένουν να επανεμφανίζονται, οπότε, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και μιλώντας εκ μέρους και του Παύλου Ασλανίδη, η Μ. Καρυστιανού διαψεύδει κατηγορηματικά τις πληροφορίες αυτές, λέγοντας, μάλιστα, ότι «η θέση “να κατέβουμε στην πολιτική για να βοηθήσουμε την υπόθεση μας” , δε μας εκφράζει καθόλου. Απεναντίας το θεωρούμε φθηνή δικαιολογία για καριέρα».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «θα φέρουμε την κάθαρση, όπως ξεκινήσαμε , ως πολίτες που διεκδικούν τα δικαιώματα τους. Οι φωνές 1.350.000 πολιτών ήχησαν πολύ δυνατά στις Βρυξελλες. Όταν τόσοι άνθρωποι απευθύνονται σε Δημοκρατικούς Θεσμούς, ακούγονται. Η εξυγίανση έχει ήδη αρχίσει».

Αναλυτικά, η Μ. Καρυστιανού σημείωσε:

Επίσης, να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος «Τέμπη 2023», Πολίτες του Βόλου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οι: Φοιτητικοί Σύλλογοι, Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων ΠΘ, Σύλλογος Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΠΘ, Σύλλογος Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΠΘ, Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΠΘ συνδιοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 19:00 στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας. Θα μιλήσουν εκ μέρους του Συλλόγου των Τεμπών η πρόεδρος Μαρία Καρυστιανού και η Ελένη Βασάρα, που έχασαν τις κόρες τους Μάρθη και Αγάπη.

Μαρία Καρυστιανού: Η συγκλονιστική ομιλία της στο Ευρωκοινοβούλιο για τα Τέμπη – Υπερασπιζόμαστε νεκρά ή ζωντανά τα παιδιά, η κυβέρνηση αδιαφόρησε» (video)

Εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες βρέθηκε σήμερα (3/4) η Μαρία Καρυστιανού. Η μητέρα της αδικοχαμένης Μάρθης και πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» συμμετέχει και μίλησε σε εκδήλωση με θέμα τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Η εκδήλωση «Σιδηροδρομική Τραγωδία των Τεμπών: Απαιτώντας Δικαιοσύνη, Διαφάνεια και Ασφάλεια» πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της ευρωβουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενας Κουντουρά.

Η κα Καρυστιανού με την ομιλία της άφησε αιχμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό και χαρακτήρισε τραγική ειρωνεία το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει το κέντρο τηλεδιοίκησης της Βόρειας Ελλάδας μία ημέρα μετά το δυστύχημα των Τεμπών.

Είπε επίσης ότι κατά παραδοχή σε συνέντευξη οι οδηγίες για το μπάζωμα της περιοχής, ουσιαστικά κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό, και δόθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Η κα Καρυστιανού εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή λέγοντας ότι αδιαφόρησε για την ασφάλεια των πολιτών, διότι έλαβε προειδοποιήσεις από τους αρμόδιους φορείς για την κακή κατάσταση που επικρατούσε στους σιδηροδρόμους.

Η πρόεδρος του συλλόγου πληγέντων δυστυχήματος «Τέμπη 2023» κατέληξε σημειώνοντας «κάποιοι κρυμμένοι πίσω από την ασυλία τους, αποφεύγουν την ευθύνη όταν ζορίζονται και θέλουν το σάπιο σύστημα να παραμείνει σάπιο και να μην αποδοθεί δικαιοσύνη».

«Θα αποτρέπαμε τα παιδιά μας από την επιλογή του τρένου, αν γνωρίζαμε τη φρικτή πραγματικότητα. Μάθαμε εκ των υστέρων ότι η καθημερινή λειτουργία των τρένων ήταν γεμάτη από βλάβες και ατυχήματα. Εκ μέρους των μηχανοδηγών πολλαπλά υπομνήματα είχαν φθάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού και των υπουργών», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Καρυστιανού.


Πηγή